CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Paraview & paraFoam

problem with ParaView 3.8

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 10, 2010, 17:42
Default problem with ParaView 3.8
  #1
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart
Posts: 112
Rep Power: 6
Chrisi1984 is on a distinguished road
Hi,

I switched from OF 1.6 to OF 1.7!

I have got the problem that i can not watch my old results of OF 1.6 with the new paraView version 3.8!

Can anyone help me what I can do to solve this problem. I do not get any error message, but I can not see anything.

I tried to post process a tutorial case of OF 1.7 with ParaView 3.8 and it run without a problem. So the reason must be inside the files of the old OF 1.6 version.

Thanks in advance!!

Best regards

Chrisi
Chrisi1984 is offline   Reply With Quote

Old   July 11, 2010, 03:33
Default
  #2
Senior Member
 
Philippose Rajan
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 511
Rep Power: 14
philippose will become famous soon enough
Hello there,

A Good Morning to you!

Just a quick question.... are you using "paraFoam" to post-process OpenFOAM cases using the reader plug-in available within the OpenFOAM distribution, or are you using the OpenFOAM reader which is already present as part of ParaView-3.8 ?

Philippose
philippose is offline   Reply With Quote

Old   July 12, 2010, 02:11
Default
  #3
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart
Posts: 112
Rep Power: 6
Chrisi1984 is on a distinguished road
Hello,

I am using paraFoam for post-processing.

Regards
Chrisi
Chrisi1984 is offline   Reply With Quote

Old   July 13, 2010, 02:39
Default
  #4
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart
Posts: 112
Rep Power: 6
Chrisi1984 is on a distinguished road
Hi,

I found a solution.

One has to rebuilt the mesh with OF 1.7. Than post-processing can be done with the new verson OF 1.7.

Regards Chris
Chrisi1984 is offline   Reply With Quote

Old   July 14, 2010, 17:07
Default
  #5
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart
Posts: 112
Rep Power: 6
Chrisi1984 is on a distinguished road
Hi,

now I can not even post-process simulations in paraFoam 3.8, which were calculated with OpenFoam 1.7.

Can anyone help me please?

Regards

Chrisi
Chrisi1984 is offline   Reply With Quote

Old   July 14, 2010, 18:02
Default
  #6
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 6,615
Blog Entries: 32
Rep Power: 66
wyldckat is a jewel in the roughwyldckat is a jewel in the roughwyldckat is a jewel in the rough
Greetings Chrisi,

Quote:
Originally Posted by Chrisi1984 View Post
I have got the problem that i can not watch my old results of OF 1.6 with the new paraView version 3.8!
My bet is on you using a non English Ubuntu. I've posted today a solution (actually it's a recycled solution ), if that is the case: paraFoam does not show results of Cavity tutorial

If that isn't the case, we are going to need some more information to go on! Like, what version and architecture of Ubuntu are you using; how did you install OpenFOAM, i.e., what instructions did you follow... and so on.

Best regards,
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   July 15, 2010, 06:47
Default
  #7
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart
Posts: 112
Rep Power: 6
Chrisi1984 is on a distinguished road
Thank you!!

That was the also my problem.

Regards Chrisi
Chrisi1984 is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with new OF170 paraview instalation anmartin OpenFOAM Installation 3 June 29, 2010 18:29
Yet another Paraview problem gascortado OpenFOAM 5 February 21, 2010 06:39
paraFoam reader for OpenFOAM 1.6 smart OpenFOAM Installation 13 November 16, 2009 21:41
problem with running parafoam & paraview padmanathan OpenFOAM 3 June 12, 2009 07:30
Problem with Colors in ParaView sven OpenFOAM Paraview & paraFoam 1 May 31, 2009 08:13


All times are GMT -4. The time now is 19:43.