CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > OpenFOAM Post-Processing

Sample Utility not working in OpenFoam 1.6

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   February 5, 2010, 13:12
Default Sample Utility not working in OpenFoam 1.6
Senior Member
Antonio Martins
Join Date: Mar 2009
Location: Porto, Porto, Portugal
Posts: 112
Rep Power: 8
titio is on a distinguished road
Send a message via MSN to titio Send a message via Skype™ to titio
Hi Foamers,

I am having problems working with the sample utility in OpenFoam 1.6. I have downloaded the current version from the site, and installed following the instructions. I tested the installation doing a simulation, and everything went fine. However, when I tested the sample utility, using the example given in the UserGuide manual, it seems it did not worked.
I ran the case, and after that I typed sample in the main case directory. It ran without problems, at least no error message. However, it created no sets directory. I tried with sample -time xx, and no result again.
After this, I tried after recompiling the sample utility, that compiled with no problems, and the same problem occorred.
I am runing OpenFoam 1.6 in Ubuntu 8.1, and I have already done some development work, with a solver to model the flow of fluids with electroforetic effects. The results were good, but the sampling of results is hard, and with this difficulties with the sampling utility, even worse.

Can anyone help me out?


Antonio Martins
titio is offline   Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenFOAM 1.6 installation in Ubuntu 9.1 jsm OpenFOAM Installation 4 January 3, 2010 23:53
Openfoam 1.6 ar_mofidi OpenFOAM 1 November 4, 2009 06:26
OpenFOAM 1.6 package - CentOS 5.3 x86_64 linnemann OpenFOAM Installation 36 September 2, 2009 12:46
Install openFOAM 1.6 on debian 32bit - blockMesh: command not found fossy OpenFOAM Installation 1 August 28, 2009 04:06
Modified OpenFOAM Forum Structure and New Mailing-List pete Site News & Announcements 0 June 29, 2009 05:56

All times are GMT -4. The time now is 15:18.