CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Post-Processing (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-post-processing/)
-   -   data missing when Sampling in openfoam (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-post-processing/75054-data-missing-when-sampling-openfoam.html)

mcjicpm2 April 15, 2010 06:53

data missing when Sampling in openfoam
 
Hi chaps,
I am passing 100000 nodes into sample dictionary for a domain and I did make sure that all the coordinates are inside the domain, however when sample is runed some of the points although they are inside the physical doamin are missing and I am receiving no error on this, can any one help me to figure out how can I resolve this issue when sampling?
cheers

bigphil April 16, 2010 05:36

Hi,

I have experienced the same problem and I do not know why.

I have found that it can help if you slightly move the start/end points and/or maybe changing the number of points.

I think it might have something to the do with sample not "liking" when points land exactly on a cell face, but I am just guessing.

Philip

mgg May 26, 2014 04:06

Quote:

Originally Posted by bigphil (Post 254907)
Hi,

I have experienced the same problem and I do not know why.

I have found that it can help if you slightly move the start/end points and/or maybe changing the number of points.

I think it might have something to the do with sample not "liking" when points land exactly on a cell face, but I am just guessing.

Philip

Hallo Philip,

I am also experiencing the same problem. Do you know more about this now? See my post

http://www.cfd-online.com/Forums/ope...ber-patch.html

Besides that, I check the sampled Value with original patch value in VTK fie with paraview, there is also some difference, I really do not get it.


All times are GMT -4. The time now is 02:52.