CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Post-Processing

foamToVTK and paraFoam show different results

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   October 28, 2010, 10:45
Default foamToVTK and paraFoam show different results
  #1
Senior Member
 
akidess's Avatar
 
Anton Kidess
Join Date: May 2009
Location: Delft, Netherlands
Posts: 919
Rep Power: 17
akidess will become famous soon enough
I've been using foamToVTK to post-process my data, and recently started playing around with Tecplot (using foamToTecplot360). To my surprise I was getting different velocity vectors in Tecplot and Paraview (3.8.1). I then tested paraFoam with paraview's integrated foam-reader (not the opencfd plugin), and the results were the same as using Tecplot (see below).

The geometry I'm plotting is an axisymmetric wedge, and the problems appear at the symmetry axis. Can anyone explain what foamToVTK is doing different than the native paraview reader?

akidess is offline   Reply With Quote

Old   October 28, 2010, 20:48
Default
  #2
Super Moderator
 
Takuya OSHIMA
Join Date: Mar 2009
Location: Niigata City, Japan
Posts: 518
Blog Entries: 1
Rep Power: 11
7islands is on a distinguished road
Hi Anton,
If the left edge is the axi-symmetric wedge, in this case I guess formToVTK is correct. Regarding the internal reader in ParaView the boundary value handling has been an issue as has been reported by another post. It's definitely in my to-do list but still take time as it is non-trivial.

Takuya
7islands is offline   Reply With Quote

Old   October 29, 2010, 05:36
Default
  #3
Senior Member
 
akidess's Avatar
 
Anton Kidess
Join Date: May 2009
Location: Delft, Netherlands
Posts: 919
Rep Power: 17
akidess will become famous soon enough
Hi Takuya, thanks for your prompt response, and I appreciate you working on this.

The post you linked does look like exactly the same issue. But you are in good company, as the tecplot converter and also the sample utility don't seem to handle the wedge tip correctly. I'm in contact with the Tecplot support and hope to be able to resolve the issues there as well.

- Anton
akidess is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I can not see anything in paraFoam Please help anmartin OpenFOAM Installation 2 February 11, 2010 05:37
FoamTOVTK yapalparvi OpenFOAM Post-Processing 3 August 12, 2009 08:19
Kubuntu 8.10: paraFoam differences between 32 and 64 bit. Can you help me? Xwang OpenFOAM Installation 0 June 28, 2009 07:26
Installing OpenFOAM 1.5 on OpenSUSE 11.1 StructureITA OpenFOAM Installation 31 April 30, 2009 19:45
FoamToVTK Animation with Paraview 3 podallaire OpenFOAM Post-Processing 5 October 9, 2007 07:26


All times are GMT -4. The time now is 23:17.