CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Pre-Processing (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-pre-processing/)
-   -   Java error while starting FoamX (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-pre-processing/62136-java-error-while-starting-foamx.html)

erydj March 6, 2007 16:52

I have installed OpenFOAM 1.3
 
I have installed OpenFOAM 1.3 on an AMD64 ubuntu system today.

The installation is ok, I can run the first tutorial without problem. But when I try to start FoamX I receive this error:

****START ERROR*********
Exec : FoamXHostBrowser
Date : Mar 06 2007
Time : 14:53:42
Host : erydj-desktop
PID : 11322
Root :
Case :
Nprocs : 1
HostBrowser running.....
Using jar /home/erydj/OpenFOAM/OpenFOAM-1.3/applications/utilities/preProcessing/FoamX/lib /FoamX.jar
Using jar /home/erydj/OpenFOAM/OpenFOAM-1.3/applications/utilities/preProcessing/FoamX/lib /jlfgr-1_0.jar
/home/erydj/OpenFOAM/OpenFOAM-1.3/bin/FoamX: 243: /home/erydj/OpenFOAM/linuxAMD64/j2sdk1.4.2_05/bin/java: not found
Killed
runFoamXHB : cleanup
runFoamXHB: Killing name server nsd(pid 11318).
****END ERROR***********

It seems that the java executable cannot be found. I have checked that the file does exist in the specified directory.

I found similar problem on OpenFOAM 1.2:
http://www.cfd-online.com/OpenFOAM_D...tml?1151539351

The problem on that thread was missing app.class from lib/FoamX.jar. However, I could not even execute "jar lib/FoamX.jar" because it will have the same error message that "jar" file cannot be found. Furthermore, I believe that the missing app.class has been corrected in 1.3.

Any suggestion where should I move from this point?

Thanks,

Ery

ziad May 3, 2007 18:12

having the same problem with 1
 
having the same problem with 1.4 on kubuntu feisty faun (fresh install with no previous OF versions).

there is a App.class in:

OpenFOAM-1.4/applications/utilities/preProcessing/FoamX/lib/FoamX.jar

Can the case difference cause the error?

doum May 4, 2007 08:53

I had a similar problem with F
 
I had a similar problem with FoamX on Fedora Core 6. I had to set SELinux secutiry to disabled... In a first time, it was set to "Strict" and that was the problem... Hope this can help!


All times are GMT -4. The time now is 11:12.