CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Pre-Processing

RunFoamXHB problem

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   December 1, 2005, 04:32
Default Can anybody help me with this?
  #1
New Member
 
Charles Crosby
Join Date: Mar 2009
Location: Cape Town, Western Cape, South Africa
Posts: 5
Rep Power: 8
crosby is on a distinguished road
Can anybody help me with this? I can't get FoamX started because runFoamXHB is unhappy about something. The OS is Fedora Core 4 on AMD64, and I've installed and compiled from source for 64-bit. I suspect that the problem is being caused by some network service that Fedora is blocking, but I haven't been able to find it. Any suggestions? Error message is as given below:

/home/charles/OpenFOAM/OpenFOAM-1.2/bin/runFoamXHB: line 131: 14338 Segmentation fault FoamXHostBrowser -ORBNamingAddr $myIOP
runFoamXHB : cleanup
runFoamXHB: Killing name server nsd(pid 14330).
/home/charles/OpenFOAM/OpenFOAM-1.2/bin/runFoamXHB: line 66: 14330 Killed nsd -ORBIIOPAddr $myIOP --ior $FOAMX_CONFIG/ns.ref </dev/null
crosby is offline   Reply With Quote

Old   December 1, 2005, 05:30
Default Have you tried changing the po
  #2
Super Moderator
 
Mattijs Janssens
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,416
Rep Power: 16
mattijs is on a distinguished road
Have you tried changing the port? In $FOAMX_CONFIG/FoamXClient.cfg

Can run 64bit under Suse10 fine on amd64 so cannot be architecture issue.
mattijs is offline   Reply With Quote

Old   December 1, 2005, 05:52
Default Thanks for that piece of advic
  #3
New Member
 
Charles Crosby
Join Date: Mar 2009
Location: Cape Town, Western Cape, South Africa
Posts: 5
Rep Power: 8
crosby is on a distinguished road
Thanks for that piece of advice Mattijs. I tried setting the port explicitly to 1234, but that didn't seem to make any difference. Then I switched the 64-bit flag off and it did work. I think now that I have a mixup of 32-bit and 64-bit libraries and executables (paraFoam wasn't happy either), so now I am trying a wcleanall and rebuild in pure 32-bit mode.
crosby is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VOF diffuse problem on two fluids problem Fang Jin FLUENT 5 February 17, 2011 06:38
Problem in Modelling Heat Transfer Problem Deepak R FLUENT 1 December 6, 2007 10:37
Problem in cavity flow problem saad Main CFD Forum 4 November 1, 2007 08:45
A new RunFoamXHB problem canbt start FoamX alondono OpenFOAM Pre-Processing 0 January 26, 2007 23:14
problem in solving "wave generation" problem san FLUENT 2 April 3, 2006 23:37


All times are GMT -4. The time now is 21:24.