CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Pre-Processing

funkySetFields - how to set two "zones"?

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 5, 2010, 09:39
Default
  #21
Senior Member
 
Gijsbert Wierink
Join Date: Mar 2009
Posts: 383
Rep Power: 9
gwierink is on a distinguished road
Ah ok, I understand .

It seems your expression and condition work, because I tested it on the icoFoam cavity case by setting an alpha1 to 1 for x <= 0.05 (took a bigger value than you to see something clearly) and it worked. Half the domain was set to 1 and the rest to 0. The command I used was

Code:
funkySetFields -field alpha1 -expression "52.96281*(pow(pos().z,0.262054))+273" -time 0 -keepPatches -condition "pos().x <= 0.05"
Can you post your blockMeshDict, so I can have a go with it?
__________________
Regards, Gijs
gwierink is offline   Reply With Quote

Old   July 5, 2010, 09:45
Default
  #22
Member
 
G B
Join Date: Mar 2010
Posts: 37
Rep Power: 7
Disco_Caine is on a distinguished road
I think i found my error in the line you just wrote. I have conditionS instead of condition... I mustve read that wiki 1000 times and i still manage to make that kind of mistake. Thanks for you help Gijs and sorry for all this trouble! Ill post it anyways
Attached Files
File Type: txt blockMeshDict.txt (2.1 KB, 9 views)
Disco_Caine is offline   Reply With Quote

Old   July 5, 2010, 10:03
Default
  #23
Senior Member
 
Gijsbert Wierink
Join Date: Mar 2009
Posts: 383
Rep Power: 9
gwierink is on a distinguished road
Aha great! Yeah, typos can be a lot of fun . Did it work now with the right command?
__________________
Regards, Gijs
gwierink is offline   Reply With Quote

Old   July 5, 2010, 10:10
Default
  #24
Member
 
G B
Join Date: Mar 2010
Posts: 37
Rep Power: 7
Disco_Caine is on a distinguished road
Yes, it worked perfectly. Thanks again! And im sorry about all this commotion. I'll be back with more problems soon enough, hopefully not as silly as this one turned out to be (however, im glad it was something silly and of my own fault! :P).
Disco_Caine is offline   Reply With Quote

Old   July 5, 2010, 10:12
Default
  #25
Senior Member
 
Gijsbert Wierink
Join Date: Mar 2009
Posts: 383
Rep Power: 9
gwierink is on a distinguished road
Haha, no worries, **** happens. I'm glad it works now!
__________________
Regards, Gijs
gwierink is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OF 1.6 | Ubuntu 9.10 (64bit) | GLIBCXX_3.4.11 not found piprus OpenFOAM Installation 22 February 25, 2010 14:43
OpenFOAM on MinGW crosscompiler hosted on Linux allenzhao OpenFOAM Installation 127 January 30, 2009 20:08
Help with GNUPlot Renato. Main CFD Forum 6 June 6, 2007 19:51
Env variable not set gruber2 OpenFOAM Installation 5 December 30, 2005 05:27
How to set environment variables kanishka OpenFOAM Installation 1 September 4, 2005 10:15


All times are GMT -4. The time now is 10:06.