CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Programming & Development (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-programming-development/)
-   -   layer addition deletion in parallel (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-programming-development/72525-layer-addition-deletion-parallel.html)

kedarj14 February 9, 2010 05:33

layer addition deletion in parallel
 
Hello :

I am trying to use layer addition deletion in parallel. The case is working in serial. The case runs in parallel too, however I am not able to post process it properly.

1. Using reconstructPar
reconstructPar utility works till the time directory until the cell count is same as original. Once a cell layer is added the reconstruct par fails. It searches for a file pointProcAddressing, which is not available in the results.

2. ParaFoam
ParaFoam can read the mesh in the individual processor directories. It also shows that the layer are added and deleted. However it crashes if I try to read the pressure and velocity fields.

Has anyone encountered this problem before ? Any solutions, suggestions will be very helpful.

Thanks
Kedar

kedarj14 April 20, 2011 06:33

Quote:

Originally Posted by kedarj14 (Post 245450)
Hello :

I am trying to use layer addition deletion in parallel. The case is working in serial. The case runs in parallel too, however I am not able to post process it properly.

1. Using reconstructPar
reconstructPar utility works till the time directory until the cell count is same as original. Once a cell layer is added the reconstruct par fails. It searches for a file pointProcAddressing, which is not available in the results.

2. ParaFoam
ParaFoam can read the mesh in the individual processor directories. It also shows that the layer are added and deleted. However it crashes if I try to read the pressure and velocity fields.

Has anyone encountered this problem before ? Any solutions, suggestions will be very helpful.

Thanks
Kedar

We need to use reconstructParMesh before running reconstructPar

u22 December 20, 2012 02:45

This is old post, but i have question. What solver and which OF version you used for layerAR? For me, in 1.6ext I can not get to work adding layers in dieselEngineDyMFoam....So maybe i must to downgrade...


All times are GMT -4. The time now is 15:49.