CFD Online URL
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Sliding interface in parallel

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 2, 2012, 14:59
Default Sliding interface in parallel
  #1
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 39
Rep Power: 6
Ivanet is on a distinguished road
Hello,
I am trying to run the mixer2D tutorial in OF1.6-ext (with sliding interface, not GGI) in parallel.
After the first time step I get this error:
Quote:
[1] Cannot find point in pts1 matching point 15 coord: 0.287492 0.00143987 0.025) in pts0 when using tolerance 2.79913e-06
[1] Searching started from:5 in pts1
[1] Compared coord: 0.262486 0.00274884 0.025) with difference to point 0.0250411
[1] Compared coord: -0.287492 -0.00143987 0.025) with difference to point 0.574992
[1] Compared coord: 0.287484 0.00301064 0.025) with difference to point 0.00157079
[1] Cannot find point in pts1 matching point 14 coord:-0.287484 -0.00301064 0.025) in pts0 when using tolerance 2.79508e-06
[1] Searching started from:5 in pts1
[1] Compared coord:0.262486 0.00274884 0.025) with difference to point 0.55
[1] Compared coord:-0.287492 -0.00143987 0.025) with difference to point 0.00157079
[1] Compared coord:0.287484 0.00301064 0.025) with difference to point 0.575
[1] processorPolyPatch:Order : Writing faces to OBJ file procBoundary1to0_faces.obj
[1] processorPolyPatch::Order : Dumping newly found match as lines between corresponding face centres to OBJ file "/home/ivan/OpenFOAM/ivan-1.6-ext/run/tutorials/incompressible/icoDyMFoam/mixer2D/processor1/procBoundary1to0_faceCentresConnections.obj"
[1]
[1]
[1] --> FOAM FATAL ERROR:
[1] in patchProcBoundary1to0 : Cannot match vectors to faces on both sides of patch
masterCtrs[0]:-0.262486 -0.00274884 0.025)
ctrs[0]:-0.262486 -0.00274884 0.025)
Please check your topology changes or maybe you have multiple separated (from cyclics) processor patches
Continuing with incorrect face ordering from now on!
If I use only 1 processor, it runs perfectly. I get the error only in parallel.
Does anyone know where is the problem?
As far as I know the Sliding Interface modifier is already fully parallelized. Or am I wrong?

Thanks a lot
Ivan
Ivanet is offline   Reply With Quote

Old   October 14, 2013, 07:07
Default
  #2
New Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Rep Power: 3
shadowfax is on a distinguished road
Hello Ivan,

I am also facing the similar problem, did you find any solution for it ?

Regards
Sayali
shadowfax is offline   Reply With Quote

Old   October 16, 2013, 17:22
Default
  #3
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 39
Rep Power: 6
Ivanet is on a distinguished road
Dear Sayali,
no, no solution so far :-(
Ivan
Ivanet is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wind turbine simulation Saturn CFX 34 October 16, 2014 06:27
RPM in Wind Turbine Pankaj CFX 9 November 23, 2009 05:05
BlockMeshmergePatchPairs hjasak OpenFOAM Native Meshers: blockMesh 11 August 15, 2008 08:36
Intersecting sliding interface jaswi OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 February 15, 2008 01:07
Replace periodic by inlet-outlet pair lego CFX 3 November 5, 2002 21:09


All times are GMT -4. The time now is 03:50.