CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Thermal damBreak with interFoam not working...

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   October 8, 2013, 17:52
Default Thermal damBreak with interFoam not working...
  #1
New Member
 
einat
Join Date: Jul 2012
Posts: 28
Rep Power: 4
einatlev is on a distinguished road
Hello all
I am trying to do a dam break model with temperature using interFoam. I used the instructions found in www.tfd.chalmers.se/~hani/kurser/OS.../Project_QingmingLIU-final.pdf‎
with a few slight modification to allow compilation.

However, I get an error when trying to run the model:

Quote:
MULES: Solving for alpha1
Phase-1 volume fraction = 0.0848214 Min(alpha1) = 0 Max(alpha1) = 1
MULES: Solving for alpha1
Phase-1 volume fraction = 0.0848214 Min(alpha1) = 0 Max(alpha1) = 1
MULES: Solving for alpha1
Phase-1 volume fraction = 0.0848214 Min(alpha1) = 0 Max(alpha1) = 1
DILUPBiCG: Solving for T, Initial residual = 2.00149e-07, Final residual = 3.53724e-16, No Iterations 1


--> FOAM FATAL ERROR:

request for surfaceScalarField phiAbs from objectRegistry region0 failed
available objects of type surfaceScalarField are

14
(
kappaf
phiHbyA
weights
rho*phi
ghf
((((interpolate((sigma*K))*snGrad(alpha1))-(ghf*snGrad(rho)))*Dp)*magSf)
phi
deltaCoeffs
phi_0
nHatf
nonOrthDeltaCoeffs
(Dp*magSf)
rho*phi*cpf
Dp
)


From function objectRegistry::lookupObject<Type>(const word&) const
in file /home/einatlev/OpenFOAM/OpenFOAM-2.2.x/src/OpenFOAM/lnInclude/objectRegistryTemplates.C at line 164.
Any ideas?

Thanks!!!
einatlev is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
centOS 5.6 : paraFoam not working yossi OpenFOAM Installation 2 October 9, 2013 01:41
InterFoam stops after deltaT goes to 1e14 francesco_b OpenFOAM Running, Solving & CFD 8 July 31, 2013 02:29
DPM parallel is not working but serial is working johnwinter FLUENT 1 March 27, 2012 02:01
Segmentation fault in interFoam run through openMPI voingiappone OpenFOAM 16 November 2, 2011 07:49
Info: Short Course On Thermal Design of Electronic Equipment Arnold Free Main CFD Forum 0 August 10, 1999 10:18


All times are GMT -4. The time now is 20:05.