CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Help~~problems in running in parallel

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   February 23, 2014, 22:45
Default Help~~problems in running in parallel
  #1
New Member
 
liyu
Join Date: Jan 2014
Location: Beijing
Posts: 10
Rep Power: 3
ahliyu is on a distinguished road
hello,
I am new to openfoam, and i am using the solver " icoUncoupledKinematicParcelFoam".
i want to run the tutorial of hopper in parallel with 4 processors on my computer.
i did not change anything of the decomposeParDic file, and the step of " decomposePar" worked well.
then, when i ran " mpirun -np 4 icoUncoupledKinematicParcelFoam -parallel ", there were problems.

--------------------------------------------------------------------------
Sorry! You were supposed to get help about:
find-available:not-valid
But I couldn't open the help file:
/home/inet107/OpenFOAM/ThirdParty-2.2.2/platforms/linux64Gcc/openmpi-1.6.3/share/openmpi/help-mca-base.txt: No such file or directory. Sorry!
--------------------------------------------------------------------------
[inet107-Precision-T7610:04118] *** Process received signal ***
[inet107-Precision-T7610:04118] Signal: Segmentation fault (11)
[inet107-Precision-T7610:04118] Signal code: Address not mapped (1)
[inet107-Precision-T7610:04118] Failing at address: 0x28
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 0] /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0(+0xfcb0) [0x7f419805ecb0]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 1] /usr/lib/libopen-pal.so.0(mca_base_select+0x108) [0x7f419828e518]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 2] /usr/lib/libopen-pal.so.0(opal_crs_base_select+0x7e) [0x7f41982a090e]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 3] /usr/lib/libopen-pal.so.0(opal_cr_init+0x31e) [0x7f419827f0ee]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 4] /usr/lib/libopen-pal.so.0(opal_init+0x159) [0x7f419827ea59]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 5] /usr/lib/libopen-rte.so.0(orte_init+0x4d) [0x7f41984d0a0d]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 6] mpirun() [0x402fe5]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 7] mpirun() [0x402b34]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 8] /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(__libc_start_main+0xed) [0x7f4197cb176d]
[inet107-Precision-T7610:04118] [ 9] mpirun() [0x402a59]
[inet107-Precision-T7610:04118] *** End of error message ***


any help will be appreciated! ! thx
ahliyu is offline   Reply With Quote

Old   February 25, 2014, 21:23
Default
  #2
New Member
 
liyu
Join Date: Jan 2014
Location: Beijing
Posts: 10
Rep Power: 3
ahliyu is on a distinguished road
is there anyone that can help me ?
ahliyu is offline   Reply With Quote

Old   February 27, 2014, 20:34
Smile
  #3
New Member
 
liyu
Join Date: Jan 2014
Location: Beijing
Posts: 10
Rep Power: 3
ahliyu is on a distinguished road
haha, i finally solved this problem.
after the installation, you should find the bashrc file in etc/. then change the "openmpi" to "SYSTEMOPENMPI" at the 82 line.
ahliyu is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem in running parallel: ./Allrun: 62: shift: can't shift that many adambarfi OpenFOAM Running, Solving & CFD 10 May 11, 2015 09:31
running OpenFoam in parallel vishwa OpenFOAM 20 November 7, 2012 16:33
Problems running in parallel - missing controlDict Argen OpenFOAM Running, Solving & CFD 4 June 7, 2012 03:50
error while running in parallel using openmpi on local mc 6 processors suryawanshi_nitin OpenFOAM 5 May 21, 2012 14:13
Running mapFields with Parallel Source and Parallel Target RDanks OpenFOAM Mesh Utilities 2 June 6, 2011 07:56


All times are GMT -4. The time now is 13:18.