CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

InterDyMFoam and problem with setFields

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   January 8, 2009, 10:03
Default hi everybody!! I m going th
  #1
New Member
 
Chris
Join Date: Mar 2009
Location: Europe
Posts: 19
Rep Power: 8
chris_sev is on a distinguished road
hi everybody!!

I m going through tutorial cases which come with OF 1.5
All sloshingTank examples seem to work fine. After first 'investigations' of these stuff I wanted to change geometry a bit so I modified blockMesh and then I met problems. All I did at the beginning was making mesh finer. Then I used setFields tool to change initial values of gamma. Unfortunately after re-used of setFields solver doesn't run.

here you can see part of log file:
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Create time

Create mesh for time = 0

Selecting dynamicFvMesh solidBodyMotionFvMesh
Selecting solid-body motion function SDA

Reading environmentalProperties
Reading field pd

Reading field gamma

Reading field U

Reading/calculating face flux field phi

Reading transportProperties

Selecting incompressible transport model Newtonian
Selecting incompressible transport model Newtonian
Selecting RAS turbulence model laminar
time step continuity errors : sum local = 0, global = 0, cumulative = 0
GAMGPCG: Solving for pcorr, Initial residual = 0, Final residual = 0, No Iterations 0
[0] #0 Foam::error::printStack(Foam:stream&)
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------

I have noticed that this happens only when setFields tool is reused.

Do you have any idea what's the problem?

any help would be appreciated!!!

chris
chris_sev is offline   Reply With Quote

Old   March 23, 2009, 22:23
Default
  #2
Senior Member
 
musaddeque hossein
Join Date: Mar 2009
Posts: 307
Rep Power: 9
musahossein is on a distinguished road
Some times OpenFoam will create a back up file which may be re-read instead of the intended file. I would suggest that before each run, go to the folder where set fielddict is and delete the backup file. Then run setFields. It should work.
musahossein is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem about setFields williamscn OpenFOAM Pre-Processing 16 December 15, 2014 09:13
SetFields runs with no errors but doesnbt change fields adamsview OpenFOAM Pre-Processing 3 December 12, 2014 22:03
OpenFOAM15dev interDyMFoam problem using dynamicRefineFvMesh eberberovic OpenFOAM Bugs 6 January 14, 2010 06:18
Setfields inoutlet and water and air patches erik023 OpenFOAM Pre-Processing 1 September 29, 2008 10:05
Regarding setFields file 21kalee OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 January 14, 2008 06:42


All times are GMT -4. The time now is 11:20.