CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Parallel run with engineFoam

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 21, 2008, 13:01
Default Dear all, I've recently mov
  #1
New Member
 
Francesco Contino
Join Date: Mar 2009
Posts: 25
Rep Power: 8
francesco is on a distinguished road
Dear all,

I've recently moved to OpenFoam and tried to run the basic tutorials on our local cluster. It appears that everything was ok for the cavity case but when I tried the engineFoam case the following error appear:

/*---------------------------------------------------------------------------*\
| ========= | |
| \ / F ield | OpenFOAM: The Open Source CFD Toolbox |
| \ / O peration | Version: 1.5 |
| \ / A nd | Web: http://www.OpenFOAM.org |
| \/ M anipulation | |
\*---------------------------------------------------------------------------*/
Exec : engineFoam -case /home/term/contino/OpenFOAM/contino-1.5/run/tutorials/engineFoam/kivaTest -parallel
Date : Nov 21 2008
Time : 14:25:30
Host : lmexec-50
PID : 24319
Case : /home/term/contino/OpenFOAM/contino-1.5/run/tutorials/engineFoam/kivaTest
nProcs : 4
Slaves :
3
(
lmexec-50.24320
lmexec-137.7168
lmexec-137.7169
)

Pstream initialized with:
floatTransfer : 1
nProcsSimpleSum : 0
commsType : nonBlocking

// * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * //
Create engine time

Create mesh for time = -180

Selecting engineMesh layered
deckHeight: 0.085639
piston position: 0
Reading combustion properties


Ignition switched off
Reading thermophysical properties

Selecting thermodynamics package hhuMixtureThermo<inhomogeneousmixture<sutherlandtr ansport<speciethermo<janafther mo<perfectgas>>>>>
2 additional processes aborted (not shown)
[lmexec-137:07168] *** An error occurred in MPI_Recv
[lmexec-137:07168] *** on communicator MPI_COMM_WORLD
[lmexec-137:07168] *** MPI_ERR_TRUNCATE: message truncated
[lmexec-137:07168] *** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (goodbye)
mpirun noticed that job rank 0 with PID 24319 on node lmexec-50 exited on signal 15 (Terminated).


I've decomposed my computing domain with decomposePar as I did for the cavity case. And engineFoam works fine on a node of the same cluster without parallelizing it. I've also tried the same procedure on my own bi-proc computer resulting in the same error.

Please feel free to ask any questions requested to clarify the problem.

Hope somebody will be able to help me.

Francesco.
francesco is offline   Reply With Quote

Old   November 24, 2008, 05:07
Default I've tried the same process wi
  #2
New Member
 
Francesco Contino
Join Date: Mar 2009
Posts: 25
Rep Power: 8
francesco is on a distinguished road
I've tried the same process with dieselEngineFoam and it crashed again with the same errors.

Perhaps this will help.

Francesco.
francesco is offline   Reply With Quote

Old   November 24, 2008, 07:37
Default It appears that the error with
  #3
New Member
 
Francesco Contino
Join Date: Mar 2009
Posts: 25
Rep Power: 8
francesco is on a distinguished road
It appears that the error with dieselFoam was not exactly the same but was in the definition of fu and ft in the initialization directory.

But the problem remains for engineFoam.
francesco is offline   Reply With Quote

Old   November 24, 2008, 17:17
Default Sounds like you've found a bug
  #4
Super Moderator
 
Mattijs Janssens
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,416
Rep Power: 16
mattijs is on a distinguished road
Sounds like you've found a bug. Can you please report it in OpenFOAM-bugs with your exact set-up?
mattijs is offline   Reply With Quote

Old   October 5, 2014, 15:49
Default
  #5
New Member
 
Pang
Join Date: Mar 2011
Location: Denmark
Posts: 25
Rep Power: 6
kmpang is on a distinguished road
Hi all,

May I know if there is any updates regarding this topic?

Regards,
Pang
kmpang is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problem with engineFoam tutorial chris1980 OpenFOAM Running, Solving & CFD 29 August 28, 2013 06:53
Refining mesh in engineFoam johan OpenFOAM Mesh Utilities 1 December 2, 2008 04:58
Parallel run with engineFoam francesco OpenFOAM Bugs 1 November 25, 2008 08:06
EngineFoam flame speed correction kukikano OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 February 16, 2007 11:14
EngineFoam 2 moving pistons towards eachother guido_adriaensen OpenFOAM Running, Solving & CFD 6 November 15, 2005 08:56


All times are GMT -4. The time now is 21:12.