CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

MultiComponenMixturecellMixture not working properly

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 18, 2008, 08:57
Default I found the reason for this to
  #1
New Member
 
Dominik Christ
Join Date: Mar 2009
Posts: 28
Rep Power: 8
dominik_christ is on a distinguished road
I found the reason for this to be the missing declaration and implementation of += , -= and *= in hConstThermo (they are present in janafThermo though). Have a look here: http://www.cfd-online.com/cgi-bin/OpenFOAM_Discus/show.cgi?tpc=126&post=24717#POST247 17
__________________
__________________
Dominik Christ
Providing commercial foam-extend/OpenFOAM and CFD Consulting: http://wikki.co.uk
dominik_christ is offline   Reply With Quote

Old   August 6, 2008, 04:25
Default Hello, having done a quick
  #2
New Member
 
Dominik Christ
Join Date: Mar 2009
Posts: 28
Rep Power: 8
dominik_christ is on a distinguished road
Hello,

having done a quick "grep -ri psi ." in the thermophysicalModels directory, I assume that the function perfectGas::psi from perfectGasI.H gets called instead of reading data from a field. If you want to see, which particular member functions are being run and which data are accessed, compiling a debug version of OpenFOAM and running your solver with a debugger (e.g. "ddd") is the best option, I think.

When I was displaying the species_ data, I simply modified the existing files. So, I did not create a new module.

I'm not very good at reading compiler error messages but it might help to resolve your problem if you posted exactly what your steps were, which file you created where and which files you modified. Using "grep -ri multiComponentMixture ." will show you, where multiComponentMixture is included in other files and where your module probably would have to be included as well.

Well, as you see I don't have a solution for your problem but hopefully some of these ideas can help you.

Regards
Dominik
__________________
__________________
Dominik Christ
Providing commercial foam-extend/OpenFOAM and CFD Consulting: http://wikki.co.uk
dominik_christ is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fonts not displaying properly under openSuse 11.1 F.P. FLUENT 0 January 8, 2009 09:44
How to properly specify number of positions for pa Piti CFX 2 January 12, 2008 12:11
How can I set the converge criteria properly? Alina FLUENT 3 September 7, 2007 16:55
dep file not being made properly fabianpk OpenFOAM Installation 4 August 22, 2007 10:56
How to properly use the Virtual Topology? Iann CFX 0 September 22, 2005 00:16


All times are GMT -4. The time now is 17:46.