CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Running, Solving & CFD (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-solving/)
-   -   Solver killed (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-solving/58848-solver-killed.html)

sega June 2, 2008 15:15

Something strange happend, whe
 
Something strange happend, when I tried to run this rather big case (10^6 cells).

http://therealsega.th.funpic.de/open...n3DSend.tar.gz

The solver just quit with the message "killed" after the first timestep.

When running in paralle I got this additional message:

mpirun noticed that job rank 1 with PID 5466 on node M1530 exited on signal 15 (Terminated).
1 process killed (possibly by Open MPI)

Whats that?

sega June 2, 2008 15:21

If I use just 40 % of the abov
 
If I use just 40 % of the above number of cells the solver is running ...

How is that?
Not enough memory?

ngj June 2, 2008 15:54

Hi No problems in time-ste
 
Hi

No problems in time-stepping on my machine. 2GB of memory. The solver uses up to 900MB and including OS-uses it goes to 1200MB.

/ Niels

hjasak June 2, 2008 17:12

Hi Sebastian, You ran out
 
Hi Sebastian,

You ran out of memory and the operating system killed your process (in self defence) http://www.cfd-online.com/OpenFOAM_D...part/happy.gif

Hrv

sega June 2, 2008 17:33

Yes, that was right! If you r
 
Yes, that was right!
If you remember, I'm using a virtual environment to run my linux system.
I just doubled the the amount of memory and now it's working.

Thanks!


All times are GMT -4. The time now is 19:53.