CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Problem in running Parallel

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   October 27, 2007, 12:43
Default Hello, I installed OF in /w
New Member
Join Date: Mar 2009
Posts: 20
Rep Power: 8
mamaly60 is on a distinguished road

I installed OF in /work/mou/OpenFOAM/..., When I run "mpirun -np 4 interFoam . damBreak -parallel" and it worked perfect. but I know that it run 4 processes in 1 processor, because for having real parallelization I need to submit my job to the queue in cluster. When I use this command:"sqsub -q mpi -n 4 -o test.log interFoam . damBreak -parallel" it give me error.

srun: error: req555: task2: Aborted
srun: Terminating job

--> FOAM FATAL ERROR : bool Pstream::init(int& argc, char**& argv) : attempt to run parallel on 1 processor#0 Foam::error::printStack(Foam:stream&) in "/work/mou/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/"
#1 Foam::error::abort() in "/work/mou/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/"
#2 Foam::Pstream::init(int&, char**&) in "/work/mou/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/openmpi-1.2.3/ "
#3 Foam::argList::argList(int&, char**&, bool, bool) in "/work/mou/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/"
#4 main in "/work/mou/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/applications/bin/linuxGccDPOpt/interFoam"
#5 __libc_start_main in "/lib/tls/"
#6 Foam::regIOobject::readIfModified() in "/work/mou/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/applications/bin/linuxGccDPOpt/interFoam"

From function Pstream::init(int& argc, char**& argv)
in file Pstream.C at line 72.

FOAM aborting

[req555:18890] *** Process received signal ***
[req555:18890] Signal: Aborted (6)
[req555:18890] Signal code: (-6)
[req555:18890] [ 0] [0xffffe600]
[req555:18890] *** End of error message ***

Sender: LSF System <lsfadmin@lsfhost.localdomain>
Subject: Job 197478: </opt/hpmpi/bin/mpirun> Exited

Job </opt/hpmpi/bin/mpirun> was submitted from host <req770> by user <mou>.
Job was executed on host(s) <4*lsfhost.localdomain>, in queue <test>, as user <mou>.
</home/mou> was used as the home directory.
</work/mou/openfoam/mou-1.4.1/run/tutorials/interfoam> was used as the working directory.
Started at Fri Oct 26 10:55:30 2007
Results reported at Fri Oct 26 10:56:06 2007

Your job looked like:

# LSBATCH: User input
/opt/hpmpi/bin/mpirun -srun interFoam /work/mou/OpenFOAM/mou-1.4.1/run/tutorials/interFoam damBreakFine -parallel

Exited with exit code 134.

Resource usage summary:

CPU time : 0.22 sec.
Max Memory : 196 KB
Max Swap : 3 MB

The output (if any) is above this job summary.


I become so thankful if you review my problem.

Thank you
mamaly60 is offline   Reply With Quote

Old   April 19, 2010, 11:11
Default Any Solution to this Problem?
New Member
Michael B Martell Jr
Join Date: Feb 2010
Location: Amherst, MA
Posts: 18
Rep Power: 7
theory37 is on a distinguished road
Hello Mou,

I know this post is ancient history, but I was wondering if you ever found a solution to this problem? I have tried installing OF 1.6 on a local cluster here, which has OF 1.5-dev installed and working properly ... all is well in serial, but I receive a very similar error when trying to run even a simple case (icoFoam cavity tutorial) in parallel.

Any help is greatly appreciated.

theory37 is offline   Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RSH problem for parallel running in CFX Nicola CFX 5 June 18, 2012 18:31
InterFoam problem running parallel vatant OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 April 28, 2006 19:22
Coupled problem running in parallel liu OpenFOAM Running, Solving & CFD 1 June 24, 2005 05:57
problem running parallel-help needed Shankar FLUENT 0 December 16, 2002 14:45

All times are GMT -4. The time now is 08:24.