CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Compilation error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   September 16, 2007, 19:03
Default Hi I am using opensuse 10.2 x
  #1
New Member
 
Sina Haeri
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
Rep Power: 8
sinah is on a distinguished road
Hi
I am using opensuse 10.2 x86_64 with openfoam 1.4. I tried to compile a code to patch a parabolic inlet velocity but I couldn't.I even tried to compile turbfoam and it also failed. In 64bit mode I get a very lengthy error message and when I switched to 32bit mode and I get the following message:
Making dependency list for source file turbFoam.C
SOURCE=turbFoam.C ; g++ -m32 -Dlinux -DDP -Wall -Wno-strict-aliasing -Wextra -Wno-unused-parameter -Wold-style-cast -O3 -DNoRepository -ftemplate-depth-40 -I/home/sina/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/src/finiteVolume/lnInclude -I/home/sina/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/src/turbulenceModels -I/home/sina/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/src/transportModels -IlnInclude -I. -I/home/sina/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/src/OpenFOAM/lnInclude -fPIC -pthread -c $SOURCE -o Make/linuxGcc4DPOpt/turbFoam.o
/bin/sh: g++: command not found
make: *** [Make/linuxGcc4DPOpt/turbFoam.o] Error 127


The error messege in 64bit mode is very lengthy and I didn't bring it here(it recognizes non of the variable templates and classes) so I can't figure out what is going wrong. I appriciate any help.
sinah is offline   Reply With Quote

Old   September 16, 2007, 19:10
Default /bin/sh: g++: command not foun
  #2
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 698
Rep Power: 12
msrinath80 is on a distinguished road
/bin/sh: g++: command not found

Suggests that wmake could not find your compiler. Your paths are messed up. Try and follow the instructions for installation as shown in the OpenCFD webpage.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   September 16, 2007, 19:53
Default Hi I have installed openfoam
  #3
New Member
 
Sina Haeri
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
Rep Power: 8
sinah is on a distinguished road
Hi
I have installed openfoam successfully and I'm using
it for quit some time but I'll try to reinstall it.
Have you compiled any code in 64bit mode? Does it need any special treatment?
Thanks for your reply
sinah is offline   Reply With Quote

Old   September 16, 2007, 20:08
Default Yes, you need to set WM_64='on
  #4
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 698
Rep Power: 12
msrinath80 is on a distinguished road
Yes, you need to set WM_64='on'.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
udf compilation error sdp FLUENT 0 February 5, 2009 03:58
UDF compilation error Hari FLUENT 0 February 22, 2008 14:40
Compilation error skabilan OpenFOAM Installation 1 September 17, 2007 13:33
Compilation error CFX 11 Beth CFX 0 July 26, 2007 19:36
Compilation error Karthick FLUENT 5 April 16, 2004 13:36


All times are GMT -4. The time now is 01:15.