CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Running, Solving & CFD (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-solving/)
-   -   Error messages in buoyantsimplefoam (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-solving/70993-error-messages-buoyantsimplefoam.html)

pizzaice December 11, 2009 10:24

Error messages in buoyantsimplefoam
 
Hi,
I've imported a mesh from fluent to foam format. checkMesh runs ok and I've also checked that all k and epsilon values in the buoyantsimplefoam are non-zero - however i get the following error on the first iteration:

#0 Foam::error::printStack(Foam::Ostream&) in "/home/caelinux/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/liOpenFOAM.so"
#1 Foam::sigFpe::sigFpeHandler(int) in "/home/caelinux/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/libOpenFOM.so"
#2 Uninterpreted: [0xffffe420]
#3 Foam::hThermo<Foam::pureMixture<Foam::constTranspo rt<Foam::specieThermo<Foam::hConstThermo<Foam::per fecGas> > > > >::calculate() in "/home/caelinux/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/libbasicThermophysiclModels.so"
#4 Foam::hThermo<Foam::pureMixture<Foam::constTranspo rt<Foam::specieThermo<Foam::hConstThermo<Foam::per fecGas> > > > >::hThermo(Foam::fvMesh const&) in "/home/caelinux/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/libasicThermophysicalModels.so"
#5 Foam::basicThermo::addfvMeshConstructorToTable<Foa m::hThermo<Foam::pureMixture<Foam::constTransport< Foa::specieThermo<Foam::hConstThermo<Foam::perfect Gas> > > > > >::New(Foam::fvMesh const&) in "/home/caelinux/penFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOpt/libbasicThermophysicalModels.so"
#6 Foam::basicThermo::New(Foam::fvMesh const&) in "/home/caelinux/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/lib/linuxGccDPOp/libbasicThermophysicalModels.so"
#7 main in "/home/caelinux/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/applications/bin/linuxGccDPOpt/buoyantSimpleFoam"
#8 __libc_start_main in "/lib/i686/libc.so.6"
#9 Foam::regIOobject::readIfModified() in "/home/caelinux/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/applications/bin/linuxGcDPOpt/buoyantSimpleFoam"

any ideas what this could be?

also i was wondering if there is any possibility to view the mesh in paraview. when i open the foam file i can see no GUI representation of it, because as soon as i click on accept for my view options the program automatically shuts down.

any help, in particular regarding the first topic would be appreciated.

best wishes, chris

tH3f0rC3 March 26, 2011 08:51

Hi,

I have the same problem.

I have now checked the following:
- k and epsilon are non-zero
- p is set to 100000

These are the changes one have to do (so proposed in other threads in this forum) to get the solver run, but the solver still doesn't work.

Are there some other solver-specific settings one have to change? For example the measurement unit of p or something else?

Thank you for your answer.

Best Regards,
tH3f0rC3

pizzaice March 30, 2011 18:01

hi!
sorry I am currently not working with openFOAM anymore and cannot verify how I got my solver running last year.

Good luck with it all!

Chris


All times are GMT -4. The time now is 02:12.