CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Running, Solving & CFD (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-solving/)
-   -   Error while running pisoFOAM (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-solving/78305-error-while-running-pisofoam.html)

Virtual-iCFD July 17, 2010 19:19

Error while running pisoFOAM
 
I got the following error message while running pisoFOAM for external flow. What are the possible ways to handle this issue?

Thanks,



Time = 0.0018

Courant Number mean: 0.0371583 max: 1360.14
smoothSolver: Solving for Ux, Initial residual = nan, Final residual = nan, No Iterations 1000
smoothSolver: Solving for Ux, Initial residual = nan, Final residual = nan, No Iterations 1000
smoothSolver: Solving for Uy, Initial residual = nan, Final residual = nan, No Iterations 1000
smoothSolver: Solving for Uy, Initial residual = nan, Final residual = nan, No Iterations 1000
smoothSolver: Solving for Uz, Initial residual = nan, Final residual = nan, No Iterations 1000
smoothSolver: Solving for Uz, Initial residual = nan, Final residual = nan, No Iterations 1000
2 total processes killed (some possibly by mpirun during cleanup)

aut_iut July 19, 2010 07:18

First, try with the smaller value for the timeStep.
Your max. courant number is high.
if the problem still exists, try with a refined mesh.

regards,
Rasoul

matejfor July 20, 2010 03:44

another few things to try:
(a) double/triple/quatro check your BC settings.
(b) think about your initial conditions. do you start from zero or some converged solution
(c) have a look where is your Co so high.

good luck
matej


All times are GMT -4. The time now is 18:02.