CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

simpleWindFoam Explicit Source

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   March 18, 2011, 06:14
Default simpleWindFoam Explicit Source
  #1
New Member
 
Tom
Join Date: Mar 2011
Posts: 11
Rep Power: 6
tidal_Tom is on a distinguished road
Hi, I have been using OpenFOAM 1.7.1 for a few months now to simulate tidal turbines in channel flow. I have been using the simpleWindFoam solver that is included in the tutorials with version 1.7.1. It uses the field sources located at:

/SRC/finiteVolume/cfdTools/general/fieldSources/basicSource/

It runs fine when I select an actuatordisk as the source. However I would like to use the explicit source so I can add a turbulece, k and epsilon, term at the disk. However when I do so I get the following message:


Selecting model type explicitSource
Source: turb
- selecting cells using cellSet actuationDisk1
- selected 896 cell(s) with volume 3.888201e-06



--> FOAM FATAL ERROR:
header not OK

From function explicitSource::setFieldData
in file cfdTools/general/fieldSources/basicSource/explicitSource/explicitSource.C at line 153.

FOAM exiting

I do not understand the error. I simply copied the explicit source definition from the basicSource.H file and added it to the sourceProperties file located in the constant directory of the model.

can anyone help?
tidal_Tom is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
swak4foam building problem GGerber OpenFOAM Installation 54 April 24, 2015 16:02
wmake compiling new solver mksca OpenFOAM Programming & Development 13 August 18, 2014 22:26
pisoFoam compiling error with OF 1.7.1 on MAC OSX Greg Givogue OpenFOAM Programming & Development 3 March 4, 2011 18:18
DxFoam reader update hjasak OpenFOAM Post-Processing 69 April 24, 2008 01:24
DecomposePar links against liblamso0 with OpenMPI jens_klostermann OpenFOAM Bugs 11 June 28, 2007 17:51


All times are GMT -4. The time now is 11:25.