CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Running in parallel error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   May 7, 2011, 08:44
Default Running in parallel error
New Member
Madeleine P. Vincent
Join Date: May 2011
Posts: 28
Rep Power: 6
Madeleine P. Vincent is on a distinguished road
Hi OpenFoam folks,

I ran the damBreak tutorial successfully on my desktop computer in pseudo-parallel, ie, run it as parallel but on 1 CPU. This created 4 processes that were run simultaneously on 1 CPU.

However, when I tried to run the same problem on our cluster, I got errors. We use the Sun Grid Engine for queuing.

When the run begins, the new time step directories are created in each Processor sub-directory. In addition, I see via "top" that 4 processes are created on the node, but they appear to be executing on a single CPU (their % usage adds up to about 100%).

And then the run fails. I receive the following as an error log from queuing engine:

[[8641,1],0]: A high-performance Open MPI point-to-point messaging module
was unable to find any relevant network interfaces:

Module: OpenFabrics (openib)
Host: node13

Another transport will be used instead, although this may result in
lower performance.
[node13:29545] 3 more processes have sent help message help-mpi-btl-base.txt / btl:no-nics

[node13:29545] Set MCA parameter "orte_base_help_aggregate" to 0 to see all help / error messages


I am running with the command:

mpirun -np 4 interFoam -parallel

Does anyone have suggestions?

Thanks in advance,
Madeleine P. Vincent is offline   Reply With Quote


parallel error

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accessing phi from a fvPatchField at same patch johndeas OpenFOAM 1 September 13, 2010 20:23
Version 15 on Mac OS X gschaider OpenFOAM Installation 120 December 2, 2009 11:23
Installation of Netgen in SuSE Linux 92 edvardsenpriv Open Source Meshers: Gmsh, Netgen, CGNS, ... 23 January 16, 2009 07:12
How to get the max value of the whole field waynezw0618 OpenFOAM Running, Solving & CFD 4 June 17, 2008 05:07
Compiling problems with hello worldC fw407 OpenFOAM Installation 21 January 6, 2008 18:38

All times are GMT -4. The time now is 18:56.