CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Error while running simpleFoam

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   February 21, 2012, 10:54
Default Error while running simpleFoam
  #1
Senior Member
 
Samuele Z
Join Date: Oct 2009
Location: Mozzate - Co - Italy
Posts: 490
Rep Power: 9
samiam1000 is on a distinguished road
Dear all,

I have a problem while trying to run simpleFoam.

I think I set all right, but I get this:

Code:
// * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * //
Create time

Create mesh for time = 0

Reading field p

Reading field U

Reading/calculating face flux field phi



--> FOAM FATAL IO ERROR: 
Unable to set reference cell for field p
    Please supply either pRefCell or pRefPoint


file: /root/Documents/OF_case1_test/system/fvSolution::SIMPLE from line 81 to line 89.

    From function void Foam::setRefCell
(
    const volScalarField&,
    const volScalarField&,
    const dictionary&,
    label& scalar&,
    bool
)
    in file cfdTools/general/findRefCell/findRefCell.C at line 115.

FOAM exiting
Does anyone know how to solve this?

Thanks,

Samuele
samiam1000 is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem running simpleFoam on a multi element airfoil vinz OpenFOAM Running, Solving & CFD 18 April 11, 2013 11:26
Error in running simpleFoam mouvanal OpenFOAM Running, Solving & CFD 4 August 4, 2011 06:58
Statically Compiling OpenFOAM Issues herzfeldd OpenFOAM Installation 21 January 6, 2009 10:38
Error running simpleFoam in parallel skabilan OpenFOAM Running, Solving & CFD 2 August 29, 2008 09:42
Kubuntu uses dash breaks All scripts in tutorials platopus OpenFOAM Bugs 8 April 15, 2008 07:52


All times are GMT -4. The time now is 01:09.