CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM

paraFoam / paraview black screen

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   May 11, 2009, 16:02
Default paraFoam / paraview black screen
  #1
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 51
Rep Power: 8
gfilip is on a distinguished road
Hello,

I received a seg. fault while running paraview and ever since whenever I try to open a case, the main view is blank and all black. There are no errors in the terminal window. I've tried to reset the camera and other settings in paraview but so far no luck.

Any ideas?

Thanks
gfilip is offline   Reply With Quote

Old   May 12, 2009, 11:59
Default
  #2
Senior Member
 
Rishi .
Join Date: Mar 2009
Posts: 140
Rep Power: 8
hellorishi is on a distinguished road
One workaround is to use the binary from this website.
http://paraview.org/paraview/resources/software.html

Download and extract the binary somewhere. Then add the path to that directory in your PATH variable in bashrc or tcshrc file.

You will not be able to use paraFoam. Instead foamToVTK can be used to get data in VTK format. (This typically consumes double the space on harddisk, due to duplication of data).
hellorishi is offline   Reply With Quote

Old   July 7, 2009, 18:04
Default
  #3
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Norway
Posts: 85
Rep Power: 8
kjetil is on a distinguished road
I would also like to know if there is any clever fix to this apart from downloading a new version. I don't understand why this shouldn't work? Also, when exiting paraFoam, my terminal outputs:

Code:
Mesa 7.4 implementation error: Unable to delete texture, no context
Please report at bugzilla.freedesktop.org
... would that give any hints in what to do to solve this?
kjetil is offline   Reply With Quote

Old   July 10, 2009, 05:14
Default
  #4
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 51
Rep Power: 8
gfilip is on a distinguished road
hello kjetil,

i ended figuring out a way of solving this blank screen problem without upgrading. when i load a case with a blank screen, i simply close the main display window, with the X in the upper right corner, and choose either 2D or 3D, i forget which one and cant check as i am unable to access paraview. try either one of those, and hopefully itll work.

regards

-greg
gfilip is offline   Reply With Quote

Old   July 12, 2009, 13:57
Default
  #5
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Norway
Posts: 85
Rep Power: 8
kjetil is on a distinguished road
This is a mystery.. thanks greg, but no - that either didn't work.

I then downloaded latest version from the CVS base, moved the original ParaView3.3-csv to ParaView3.3-csv-old, and moved my new CVS to use ParaView3.3-csv instead. The compiled this new paraview and the PV3-reader, it now claims to be version 3.7.0 (development), but still - it doesn't work! And what happens is ... the moment I click Apply to view the mesh/surface, the center axis disappears - and of course no geometry is seen either.

I think I even compiled a new set of Mesa drivers - version 7.4.4 - and the previous error message disappeared. But again, still no geometry.

Any clues anyone?

I'm running Ubuntu 9.04 64bit on a quad core cpu. And I compiled paraview with a "new" Qt, commenting out the error message instead of using an old Qt.
kjetil is offline   Reply With Quote

Old   July 13, 2009, 02:01
Default Turn off the funky desktop effects
  #6
Senior Member
 
Charles
Join Date: Apr 2009
Posts: 179
Rep Power: 9
CapSizer is on a distinguished road
From your description I don't think this is your problem, but the problem I ran into sounded somewhat similar. The solution (this on Ubuntu) in my case was to turn off the funky desktop effects, things like transparant and flexible windows etc., which were messing with OpenGL.
CapSizer is offline   Reply With Quote

Old   July 13, 2009, 04:30
Default
  #7
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Norway
Posts: 85
Rep Power: 8
kjetil is on a distinguished road
Thanks Charles.
I am sure desktop effects are turned off too ... maybe I'll have to send a request to the paraView guys instead.
kjetil is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Monitor Screen Resolution and ParaView kenhelland OpenFOAM Installation 1 December 7, 2008 14:07
Both paraview and paraFoam crash on Redhat Linux WS v4 64bit sek OpenFOAM Paraview & paraFoam 4 August 17, 2006 16:26
ParaFoam conflicting version of paraview xponticq OpenFOAM Paraview & paraFoam 3 May 16, 2006 12:52
Building Paraview with reader builtin instead of parafoam script tj22 OpenFOAM Paraview & paraFoam 2 April 7, 2006 12:55
Problem running paraFoam paraview command not found spdracer22 OpenFOAM Pre-Processing 2 December 7, 2005 06:32


All times are GMT -4. The time now is 00:44.