CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM

paraFoam running problem

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 24, 2009, 12:52
Default paraFoam running problem
  #1
Member
 
Aleksey Rukhlenko
Join Date: Nov 2009
Location: Moscow
Posts: 55
Rep Power: 7
Aleksey_R is on a distinguished road
Send a message via ICQ to Aleksey_R
Hello Colleagues.

I have a problem with ParaView running. When I try to maximize ParaView window OS hangs up. And then I can do nothing. I even can't close any application running.
Also, I can't visualize anything in ParaView. I can see neither mesh nor pressure maps I've counted in OpenFOAM. ParaView starts, opens OpenFOAM cases but visualizes nothing.
My system is 64-bit Suse 11.0. I've installed Qt-4.3.5 and recompiled ParaView and PV3FoamReader using Qt-4.3.5 but it didn't help me.

Please help me with my problem.

Best regards, Aleksey.
Aleksey_R is offline   Reply With Quote

Old   November 25, 2009, 08:53
Default
  #2
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,511
Blog Entries: 34
Rep Power: 86
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Greetings Aleksey,

That looks to me either one of two possible problems:
- You have Compiz or Beryl running (3D accelerated window management, enabling some sweet woobly and shinny interface)
- The other possibility is your graphic card isn't properly installed in OpenSUSE... if you have an ATI card, check this post. For others, try searching it's name on this forum.

In case your OS seems to lock up, try Ctrl+Alt+F2 or other F's, to get a console window/terminal. F7 is the X terminal (windows and graphics). In case this also doesn't work, it is likely to be your graphic card's driver not correctly installed.

Also, try using the pre-built version of Paraview, to open VTK files. Use foamToVTK to export your case to VTK.

Hope these tips will help you fix the problem.
Best regards,
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   November 27, 2009, 19:18
Default
  #3
Member
 
Aleksey Rukhlenko
Join Date: Nov 2009
Location: Moscow
Posts: 55
Rep Power: 7
Aleksey_R is on a distinguished road
Send a message via ICQ to Aleksey_R
I've switched on 3D-acceleration in SaX2 and my ParaView is working! Although, I have to use foamToVTK + paraview instead of ParaFoam.

Thanks a lot, Bruno!
Aleksey_R is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
paraview promblem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with running chtMultiRegionFoam after using setSet utility Victor OpenFOAM 10 September 10, 2012 09:30
error while running paraFoam! padmanathan OpenFOAM 9 October 13, 2009 05:17
Statically Compiling OpenFOAM Issues herzfeldd OpenFOAM Installation 21 January 6, 2009 10:38
OpenFOAM15 installables are incomplete problem with paraFoam tryingof OpenFOAM Bugs 17 December 7, 2008 05:41
Kubuntu uses dash breaks All scripts in tutorials platopus OpenFOAM Bugs 8 April 15, 2008 07:52


All times are GMT -4. The time now is 05:18.