CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM

Region Status issues in paraFoam

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   January 28, 2010, 17:54
Default Region Status issues in paraFoam
  #1
New Member
 
stefan
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Rep Power: 7
oldschool is on a distinguished road
Hello,

have just installed OpenFoam without any troubles and tryed out the first tutorial (cavity).
Unfortunately, something doesn't seem to be right with my paraFoam. The Region Status pannel is not where its supposed to be (doesn't exist).

However, it is very important for me to check the boxes in the region status pannel, as I won't e able to see my mesh, shape and so forth.

I have read the tutuorial numerous times and I just can't find what I might have done wrong.
I did following steps:
1) I added the bashrc comand in order to run open foam in my terminal
2)cd $FOAM_RUN/tutorials/incompressible/icoFoam/cavity
3) I have done checkMesh
4) paraFoam (files which are being created through icoFoam area already there for the cavity example. But have also tryed to delete it and run the calculation from the beginnning)
It opens up my paraFoam Window, where I can also see the cavity part being which has been loaded.

Got the same issue with all other examples which are supplied with openfoam

Thank you already for your replies and help
oldschool is offline   Reply With Quote

Old   January 29, 2010, 10:10
Default
  #2
New Member
 
Aniko Rakai
Join Date: Oct 2009
Location: Budapest
Posts: 29
Rep Power: 7
ancsa is on a distinguished road
I also didn't find Region Status at the beginning but the Mesh Part on the left hand side of paraFoam under properties panel seems to be just the same in my case.
ancsa is offline   Reply With Quote

Old   January 29, 2010, 12:29
Default
  #3
New Member
 
stefan
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Rep Power: 7
oldschool is on a distinguished road
Hello ansca, I have tryed using MeshPart, but for the case of the cavity, it won't show a provile or a mesh after clicking apply. Same thing happens with most of the other examples from the tutorial. In some case I might be able to see the simple mesh, though.
Anyone an idea what might be the issue.
Thanks in advance
oldschool is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using starToFoam clo OpenFOAM Other Meshers: ICEM, Star, Ansys, Pointwise, GridPro, Ansa, ... 33 September 26, 2012 04:04
Region Status Issues oldschool OpenFOAM Paraview & paraFoam 3 May 17, 2010 08:08
Errors running allwmake in OpenFOAM141dev with WM_COMPILE_OPTION%3ddebug unoder OpenFOAM Installation 11 January 30, 2008 21:30
Trimmed cell and embedded refinement mesh conversion issues michele OpenFOAM Other Meshers: ICEM, Star, Ansys, Pointwise, GridPro, Ansa, ... 2 July 15, 2005 04:15
Import gmsh msh to Foam adorean Open Source Meshers: Gmsh, Netgen, CGNS, ... 24 April 27, 2005 08:19


All times are GMT -4. The time now is 22:13.