CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam/)
-   -   Paraview doesn't show anything (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam/74060-paraview-doesnt-show-anything.html)

DrBrain March 23, 2010 17:00

Paraview doesn't show anything
 
Hi,

I just installed OpenFoam on my Ubuntu 9.10 system. Everything works fine except Paraview.
It opens up and I can select the case- files, but in the view- panel it only shows the background color and not the specified data. I can see the coordinate system in the lower left corner and the axes at the beginning. I can move the space around with the mouse, then the axes in the middle disappear and the coordinate system moves, but nothing else happens.

I did not install the entire qt environment, I just installed the libqt4-dev package, as it was specified in the OpenFoam Installation instructions. May this cause my problem?

I hope someone can help me. Thanks!

Thomas Baumann March 24, 2010 05:55

Hi
convert your data to the VTK-format with the command "foamToVTK"
then open paraview with "paraview"
open the converted data.

Hope that could help you.
Regards Thomas

DrBrain April 7, 2010 04:31

Thank you, it worked!!
Took me a while to test it, though :)

soeren87 April 7, 2010 07:41

try to type "export LC_ALL=C" before opening paraview with "paraFoam"

jiejie July 8, 2010 00:14

Quote:

Originally Posted by Thomas Baumann (Post 251409)
Hi
convert your data to the VTK-format with the command "foamToVTK"
then open paraview with "paraview"
open the converted data.

Hope that could help you.
Regards Thomas

Hi Thomas

In my case, paraview doesn't show anything even after I convert data to VTK format. It just show any empty block in the display panel.

Thanks

m.nichols19 July 8, 2010 11:43

Hello, jiejie

What solver are you using? Is it a tutorial case?

best regards,
Matt

jiejie July 8, 2010 18:43

Quote:

Originally Posted by m.nichols19 (Post 266418)
Hello, jiejie

What solver are you using? Is it a tutorial case?

best regards,
Matt

Hi Matt, I am using pisoFoam.

The problem is fixed.

See http://www.cfd-online.com/Forums/ope...y-problem.html

Cheers


All times are GMT -4. The time now is 04:58.