CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM

How to run setSets

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   April 7, 2010, 06:50
Default How to run setSets
  #1
Member
 
David
Join Date: Dec 2009
Location: Spain
Posts: 61
Rep Power: 8
David_010 is on a distinguished road
Hi to all

Im trying to do the chtMultiRegionFoam tutorial, but I don't know how to run the makeCellSests dictionary. Can anyone help me?

Thankyou in advande

David
David_010 is offline   Reply With Quote

Old   April 7, 2010, 07:26
Default
  #2
New Member
 
Eugen
Join Date: May 2009
Location: Russia, Obninsk
Posts: 10
Rep Power: 9
jonya is on a distinguished road
To run makeCellSets dictionary:
Quote:
setSet -batch makeCellSet.setSet
jonya is offline   Reply With Quote

Old   April 7, 2010, 07:35
Default
  #3
Member
 
David
Join Date: Dec 2009
Location: Spain
Posts: 61
Rep Power: 8
David_010 is on a distinguished road
Thanksyou very much jonya, I get an errod doing that:

setSet: error while loading shared libraries: libreadline.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

Do you know why?

Thankyou again
David_010 is offline   Reply With Quote

Old   April 7, 2010, 08:25
Default
  #4
New Member
 
Eugen
Join Date: May 2009
Location: Russia, Obninsk
Posts: 10
Rep Power: 9
jonya is on a distinguished road
I think your OpenFOAM is not working correct. Maybe you should reinstall it.
Did you try to run tutorial cases and foamInstallationTest script?
jonya is offline   Reply With Quote

Old   April 7, 2010, 08:52
Default
  #5
Member
 
David
Join Date: Dec 2009
Location: Spain
Posts: 61
Rep Power: 8
David_010 is on a distinguished road
Hi jonya

Thank you for your attention. Yes I have tested the foamInstallationTest script and I have worked in several problems with buoyantBoussinesqSimpleFoam and other solvers and it works well, so I don't know what is the problem. I don't know if it is a problem with the compilation of the code. May be you have an idea.

Thanks again

David
David_010 is offline   Reply With Quote

Old   April 7, 2010, 09:44
Default
  #6
New Member
 
Eugen
Join Date: May 2009
Location: Russia, Obninsk
Posts: 10
Rep Power: 9
jonya is on a distinguished road
Hi David!
Try to use setSet without -batch command by typing setSet. If it will work correct then type manually all strings from makeCellSet.setSet dictionary.
Good Luck!
jonya is offline   Reply With Quote

Old   April 8, 2010, 09:49
Default
  #7
Member
 
David
Join Date: Dec 2009
Location: Spain
Posts: 61
Rep Power: 8
David_010 is on a distinguished road
Hi jonya

Sorry for my insistence, but I cannot find the solution to my problem. I installed openfoam 1.6 by using the binary codes (unpacking them in my home directory), and the foamInstallationTest gives me the expected output. My question is, have you installed it in the same way or you used other different? May be this is my problem.

Thank you very much.

David
David_010 is offline   Reply With Quote

Old   April 8, 2010, 11:03
Default
  #8
New Member
 
Eugen
Join Date: May 2009
Location: Russia, Obninsk
Posts: 10
Rep Power: 9
jonya is on a distinguished road
Hi!
Make sure that you have:
Quote:
sudo apt-get install -y binutils-dev flex git git-core build-essential python-dev libqt4-dev libreadline5-dev wget zlib1g-dev cmake
I have install OF by unpacking binary and source files in the same folder. Then I did like in README:
Quote:
EITHER
if running bash or ksh (if in doubt type echo $SHELL), source the etc/bashrc file by adding the following line to the end of your $HOME/.bashrc file:
. $HOME/OpenFOAM/OpenFOAM-1.6/etc/bashrc

Then update the environment variables by sourcing the $HOME/.bashrc file by typing in the terminal:

. $HOME/.bashrc
After that I have run ./Allrun script from root OpenFOAM folder.
And only after that i checked foamInstallationTest.
Sorry for my bad english.
I hope this information will be helpfull for you.
jonya is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Working directory via command line Luiz CFX 4 March 6, 2011 21:02
What's the best order to run this simulation in? siw CFX 1 November 4, 2009 20:42
Windows 64-bit, Distributed Parallel Run Issues... Erich CFX 3 March 28, 2006 16:36
problems with LES run Tim CFX 1 February 27, 2006 08:28
Cycling a transient run Chetan Mistry Phoenics 0 March 3, 2004 10:50


All times are GMT -4. The time now is 12:46.