CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM

bug in "average" function of OpenFOAM

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   March 22, 2011, 05:04
Default bug in "average" function of OpenFOAM
  #1
jms
Member
 
Josť
Join Date: Jan 2011
Posts: 73
Rep Power: 6
jms is on a distinguished road
Dear all,

I am using a code I found in one thread in order to calculate yPlus (this is the same as yPlusLES but modified so it is possible to use it with RANS).
Since I was not getting the results I should get for y+ I also showed on the screen the distance to the wall the programme gives (I have showed the min, max and average for this value and also the list of all these "d"). Giving a minimum d of 0, which of course, made no sense (based on how I had defined the mesh).

Then I got a list of N values (which made sense according to how I defined my mesh). I calculated the max,min and average with Excel for these list and it was not the same as the one given by OpenFOAM. Then, I added N zeros to the list the programme had shown on the screen, I recalculated this average and it was exactly the same value as OpenFOAM gave to me.

My Conclusion--> This AVERAGE function from the programme is taking as many 0 as values introduced to it by default (because, again, as I said above, in the list I shown on the screen these 0 do not appear on the screen).

Can any one help me with that?

Thank you in advance!

Regards,


Josť,
jms is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LiencubiclowRemodel nzy102 OpenFOAM Bugs 14 January 10, 2012 09:53
latest OpenFOAM-1.6.x from git failed to compile phsieh2005 OpenFOAM Bugs 25 February 9, 2010 05:37
Version 15 on Mac OS X gschaider OpenFOAM Installation 120 December 2, 2009 11:23
Problems in compiling paraview in Suse 10.3 platform chiven OpenFOAM Installation 3 December 1, 2009 08:21
Bug in wall function rolando OpenFOAM Bugs 7 June 8, 2007 04:51


All times are GMT -4. The time now is 10:01.