CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM

ForceCoefficients not working

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 4, 2011, 08:17
Question ForceCoefficients not working
  #1
New Member
 
Dave Crossley
Join Date: Oct 2010
Posts: 18
Rep Power: 6
crossley90 is on a distinguished road
OF'ers,

I realise this has been discussed at great extent through the forum but nothing like my problem appears to have come up, here's my issue.

I have been re-creating some old meshs and re-running my old cases (I won't bore you with the reason) and for some reason completely different force results have been calculated.

I have re-ran the original case with the original mesh, which replicated the original force results, as it should do but after deleting my polymesh recreating it from scratch and running
ideasUnvTo.....
snappyHexMe..
snapEdge (same files, same snappyHex, same snapEdge)

and running the case again with literally the same mesh, the forcecoeffi are completely different.

The results were around Cl = 0.434 and now Cl = around 400,000. The mesh is pretty much the same, using the same files to mesh it, what could I have done so different?

confused and in need of a little help,

Regards

Dave
crossley90 is offline   Reply With Quote

Old   August 4, 2011, 11:34
Lightbulb
  #2
New Member
 
Dave Crossley
Join Date: Oct 2010
Posts: 18
Rep Power: 6
crossley90 is on a distinguished road
I worked it out.
It was a scaling problem
command:
transformPoints -scale '(0.001 0.001 0.001)'
crossley90 is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
forcecoefficient

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DPM parallel is not working but serial is working johnwinter FLUENT 1 March 27, 2012 02:01
Working Principle of Micro-Oven aero CD-adapco 2 January 31, 2007 06:00
Help required on working of Micro-oven aero CFX 4 January 19, 2007 09:21
Help required on working of Woven aero FLUENT 0 January 16, 2007 07:25
Error: Unable to retrieve mon from working directo Atit Koonsrisuk CFX 6 February 20, 2004 06:07


All times are GMT -4. The time now is 21:39.