CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam/)
-   -   ParaView Problem (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam/91579-paraview-problem.html)

anishtain4 August 16, 2011 03:43

ParaView Problem
 
I'm new to openfoam, and after first installation when I opened paraview things were not displayed, however when I rotate the screen the mesh just flashes. after a re-installation it got corrected but now when I'm trying to make 2d plots it's again the same; I can't see the plot unless I pan it, even then it flashes.
Does anybody had the same problem? I'm using a Lenovo laptop with a Radeon VGA, can this be the cause of problem?

wyldckat August 16, 2011 07:04

Greetings Mahdi,

I've talked about this a while back:
Quote:

Originally Posted by wyldckat (Post 314688)
As far as I can remember, those kinds of issues usually require one or more of these solutions:
  • Better drivers for the graphics card. In the past, one version back or forward would do the trick.
  • Rebuilding ParaView, so it can hook-up to the correct OpenGL functions for your card.
  • I remember about a special environment variable that would override some functions in the ParaView<->OpenGL interaction... lets see if I can find it... Here you go: ParaFoam error could not find a decent visual - solution in post #4
You can find a few more references to this sort of issue on this blog post of mine: Related issues to ParaView with OpenFOAM - Fixes and solutions

Adding to the list, try disabling the advanced window management, i.e. the 2D/3D acceleration for windows floating around the desktop with transparencies and all that :)

Another thread that might shed some light: http://www.cfd-online.com/Forums/ope...hited-out.html

Best regards,
Bruno


All times are GMT -4. The time now is 16:15.