CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM

ParaView Problem

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 16, 2011, 03:43
Default ParaView Problem
  #1
Senior Member
 
Mahdi Hosseinali
Join Date: Apr 2009
Posts: 124
Rep Power: 8
anishtain4 is on a distinguished road
I'm new to openfoam, and after first installation when I opened paraview things were not displayed, however when I rotate the screen the mesh just flashes. after a re-installation it got corrected but now when I'm trying to make 2d plots it's again the same; I can't see the plot unless I pan it, even then it flashes.
Does anybody had the same problem? I'm using a Lenovo laptop with a Radeon VGA, can this be the cause of problem?
anishtain4 is offline   Reply With Quote

Old   August 16, 2011, 07:04
Default
  #2
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,251
Blog Entries: 34
Rep Power: 84
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Greetings Mahdi,

I've talked about this a while back:
Quote:
Originally Posted by wyldckat View Post
As far as I can remember, those kinds of issues usually require one or more of these solutions:
  • Better drivers for the graphics card. In the past, one version back or forward would do the trick.
  • Rebuilding ParaView, so it can hook-up to the correct OpenGL functions for your card.
  • I remember about a special environment variable that would override some functions in the ParaView<->OpenGL interaction... lets see if I can find it... Here you go: ParaFoam error could not find a decent visual - solution in post #4
You can find a few more references to this sort of issue on this blog post of mine: Related issues to ParaView with OpenFOAM - Fixes and solutions
Adding to the list, try disabling the advanced window management, i.e. the 2D/3D acceleration for windows floating around the desktop with transparencies and all that

Another thread that might shed some light: Paraview graphics window whited out

Best regards,
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Paraview ata OpenFOAM 10 August 6, 2011 03:21
Installation problem with ParaView 3.8.0 on openSUSE 11.2 aero_ OpenFOAM Paraview & paraFoam 14 August 2, 2010 18:13
problem with new OF170 paraview instalation anmartin OpenFOAM Installation 3 June 29, 2010 18:29
Yet another Paraview problem gascortado OpenFOAM 5 February 21, 2010 07:39
Problem with Colors in ParaView sven OpenFOAM Paraview & paraFoam 1 May 31, 2009 08:13


All times are GMT -4. The time now is 22:20.