CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam/)
-   -   Installation of swak4foam problem (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam/98779-installation-swak4foam-problem.html)

CFD_user_2012 March 19, 2012 04:11

Installation of swak4foam problem
 
Hi all

I downloaded swak4foam files. I typed in

./Allwmake

Then the files are installed into the

platforms/linux64GccDPopt/lib/libgroovyBC...

etc...

However it does not seem to installed when I go to Openfoam and find that it does not recognise the groovyBC command

I am not sure if it installed properly


Please help


CFD_user

gschaider March 19, 2012 10:35

Quote:

Originally Posted by CFD_user_2012 (Post 350157)
Hi all

I downloaded swak4foam files. I typed in

./Allwmake

Then the files are installed into the

platforms/linux64GccDPopt/lib/libgroovyBC...

etc...

However it does not seem to installed when I go to Openfoam and find that it does not recognise the groovyBC command

I am not sure if it installed properly


Please help


CFD_user

groovyBC is not a command. It is "only" a boundary condition. Have a look how to use that via the libs-entry in the controlDict

One command/utility that swak4Foam installs funkySetFields. If that executes then chances are good that swak installed correctly

kflora March 24, 2012 18:02

Problem geting parts of Swak4Foam to run
 
1 Attachment(s)
I have compiled Swak4Foam on Kubunutu 11.10 with OF 2.1.x and don't see any probems with the compilation (see attached log). While I have no problems executing commands such as "funkySetBoundaryField", the python commands (e.g., pyFoamPlotRunner.py etc) are do not work and give "command not found" at the prompt. What do I need to do to have these commands recognized, or are they just not compiling right?

philippose March 24, 2012 18:22

Hello Kevin,

A Good Afternoon to you!

I think you have misinterpreted something in the documentation regarding swak4Foam.

The command you are trying to run "pyFoamPlotRunner.py" is not a part of the swak4Foam suite. It is a part of the "PyFoam" Package which is another set of utilities completely independent and unrelated to swak4Foam.

If you are interested in PyFoam, have a look at the following link:
http://openfoamwiki.net/index.php/Contrib_PyFoam

You can also read about the Installation and Usage of PyFoam from the same Website.

Also look at the following presentation by Berhard Gschaider (main driving force behind PyFoam and swak4Foam):
http://openfoamwiki.net/images/e/e0/...UWien_2012.pdf

Hope this helps!

Have a great day ahead!

Philippose

kflora March 24, 2012 18:37

Philippose,

Thanks for you quick help. You were exactly right that I was a bit confused about what was included in swak4Foam. I've got PyFoam working now.

:)

latvietis April 7, 2012 09:03

Greetings!

I get this error and I couldn't find solution in forums. I guess it is rather simple error then...

Code:

Bison is version coetmeur@icdc.fr
No 'swakConfiguration'. Python etc won't work
OpenFOAM-version: Major  Minor  Patch
No change to Libraries/swak4FoamParsers/foamVersion4swak.H
./Allwmake: line 87: wmake: command not found
./Allwmake: line 93: wmake: command not found

I believe Bison is installed successfully, I don't know about Python though.

I downloaded Python-2.7.2, extracted it and then followed installation manual. So everything should be in place I guess.

Sincerely,
Martin

wyldckat April 7, 2012 16:08

Hi Martin,

According to the error message, the problem is that you didn't have a working OpenFOAM environment, which is why "wmake" was not found!

I wrote sometime ago a blog post explaining a bit about how the "OpenFOAM environment" works: Advanced tips for working with the OpenFOAM shell environment

Best regards,
Bruno

latvietis April 7, 2012 17:02

Wow, that doesn't sound good. Could it mean I would need to reinstall OpenFOAM?

wyldckat April 7, 2012 19:14

Quote:

Originally Posted by latvietis (Post 353644)
Wow, that doesn't sound good. Could it mean I would need to reinstall OpenFOAM?

It depends:
  • Are you able to use anything else from OpenFOAM?
  • Which version of OpenFOAM did you install?
  • From the same command line where you tried to build swak4Foam, are you able to run icoFoam?
    Code:

    icoFoam -help
  • Have you got only one version of OpenFOAM installed or more than one?

latvietis April 8, 2012 14:58

This seems serious. OpenFoam just doesn't work anymore. I believe this happened after I installed Python. Every time when I open console it shows

Code:

bash: /opt/openfoam210/etc/bashrc: No such file or directory
I believe I have to do clean reinstall of everything now?

Martin

wyldckat April 8, 2012 15:48

Hi Martin,

What does this output:
Code:

ls -l /opt/openfoam210
If it outputs nothing, it looks like OpenFOAM got removed due to some weird dependency conflict versus python.

In theory, the only step you need for installing OpenFOAM once again is running this command:
Code:

sudo apt-get install openfoam210 paraviewopenfoam3120
Best regards,
Bruno

gschaider April 9, 2012 17:43

Quote:

Originally Posted by latvietis (Post 353705)
This seems serious. OpenFoam just doesn't work anymore. I believe this happened after I installed Python. Every time when I open console it shows

Code:

bash: /opt/openfoam210/etc/bashrc: No such file or directory
I believe I have to do clean reinstall of everything now?

Martin

I doubt that Python is the problem directly. Maybe OF got "upgraded" when you were using the package manager

Before you do anything harsh have a look in /opt whether OF has moved to a similarly named directory

latvietis April 11, 2012 05:30

Well, yeah. It outputs nothing. I have paraviewopenfoam3120 folder in there. But I actually just checked that paraview is also removed.

latvietis April 11, 2012 05:34

Ok, I'll try to reinstall everything. Still, how should I properly install swak then?

I should just simply write in console:

and then in download folder run ./Allwmake

right?

Edit: Ok, done. It works.


All times are GMT -4. The time now is 17:58.