CFD Online URL
[Sponsors]
Home > Forums > STAR-CCM+

Question about behaviour of the continuity converge accelerator observed

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   March 11, 2013, 09:01
Default Question about behaviour of the continuity converge accelerator observed
  #1
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London, UK
Posts: 3
Rep Power: 3
zv08 is on a distinguished road
Hi,

I need help understanding why the following is happening.

I have a simulation of an aerofoil with a piccolo tube (for leading edge heating) in a free flow. I need to compare the results with and without the continuity convergence accelerator activated for coupled implicit solver.

The simulation runs fine without and gives expected results. Then, when I turn the CCA on the solution diverges, no matter what under-relaxation parameters I put in or if I ramp it for the CCA.
However if I initiate the problem and run it for 1 iteration without CCA then turn on CCA it solves. (If I initialise without then run with without having first run for even just 1 iteration it gives me a floating point error also).

I wondered if anyone could explain why this might be.

Thank you.
zv08 is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMI speed performance danny123 OpenFOAM 19 October 24, 2012 08:44
Continuity question??? Jane FLUENT 8 September 25, 2008 22:02
Simple Question Regarding Continuity Closure RC FLUENT 2 March 25, 2004 06:30
Continuity and the velocity-inlet b.c. Ola Nordblom FLUENT 0 October 20, 2002 16:07
question K.L.Huang CD-adapco 1 March 29, 2000 04:57


All times are GMT -4. The time now is 23:48.