CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > STAR-CCM+

Error with parallel processing and ubuntu

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree1Likes
  • 1 Post By muchBirne

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   December 13, 2013, 09:07
Default Error with parallel processing and ubuntu
New Member
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
muchBirne is on a distinguished road
Hello everyone!
Due to the fact that my models become more complex I am trying to process in parallel mode.
In serial mode everything works fine.

Even if I start a new simulation and choose "Parallel on Local Host" I get the following error:
Starting local server: /opt/CD-adapco/STAR-CCM+8.06.005-R8/star/bin/starccm+ -server -np 2
ssh: connect to host port 22: Connection refused
mpirun: Warning one or more remote shell commands exited with non-zero status, which may indicate a remote access problem.
My system is running on ubuntu 12.04.3, 64Bit.
Does anybody have an idea what's going wrong?

Any advice is appreciated.

Thank you.
muchBirne is offline   Reply With Quote

Old   January 6, 2014, 21:36
New Member
Join Date: Jan 2014
Posts: 8
Rep Power: 3
dsk2 is on a distinguished road
You may have figured it out by now.

You need to look to see if your port is open.

Use the command netstat -an to see if the port that you intend to use is listening or open.

You can also change the port to say 27000 in the license file and see if this port is open as well.

Sometimes the ports are closed for network security in linux. See if you can check this.

Are you accessing a network license or is the license located on your computer?

Good luck!
dsk2 is offline   Reply With Quote

Old   March 7, 2014, 02:22
New Member
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
muchBirne is on a distinguished road
Thank you for your answer.
I haven't solved it in the mean time but because of your answer I started checking the ports. I found out that the openssh-server wasn't installed properly.
Now everything seems to work fine.

Thanks again.
ArathoN likes this.
muchBirne is offline   Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
error while running in parallel using openmpi on local mc 6 processors suryawanshi_nitin OpenFOAM 5 May 21, 2012 14:13
Problem? with Installation of OpenFOAM 2.1.0 on to Ubuntu 10.4.4 VirtualBox Stubby OpenFOAM Installation 8 March 5, 2012 16:12
Multiple Installation Issue: Parallel Processing No Longer Works dancfd OpenFOAM Installation 7 February 17, 2012 05:57
pythonFlu installation error in Ubuntu 10.10 dhasthagheer OpenFOAM 8 June 9, 2011 07:03

All times are GMT -4. The time now is 11:37.