CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   STAR-CCM+ (http://www.cfd-online.com/Forums/star-ccm/)
-   -   parallel session mpi problem (http://www.cfd-online.com/Forums/star-ccm/86866-parallel-session-mpi-problem.html)

ecto April 4, 2011 16:01

parallel session mpi problem
 
Hello,
I'm running STAR CCM+ 4.04 on a win64 machine.
When I select a new parallel simulation the program says "Warning: no MPI distribution found."
I installed MPICH version which came with the software, it's mpich.nt.1.2.5.exe and registered it with my account.
The system has only one account, without password to enter.
Can someone please help me?

Thanks a lot

ecto April 4, 2011 18:58

Nobody?
I think this is a common issue in win64

Maddin April 5, 2011 04:48

I have no account created and it works. Try without account.
Did you started the server? Firewall allows the access?

ecto April 5, 2011 05:48

I have windows 7, and I have one account as administrator. I tried with and without password. Are you talking about the license server? If yes, this it's ok. I also tried with the windows firewall off , no changes. How can I understand if MPICH works correctly?
Now I installed the newer version of MPICH2 for windows 7 64bit, but no changes: "Warning: no MPI distribution found."
What do you think?
Thanks for the help

ecto April 5, 2011 05:48

I have windows 7, and I have one account as administrator. I tried with and without password. Are you talking about the license server? If yes, this it's ok. I also tried with the windows firewall off , no changes. How can I understand if MPICH works correctly?
Now I installed the newer version of MPICH2 for windows 7 64bit, but no changes: "Warning: no MPI distribution found."
What do you think?
Thanks for the help

mmaukii April 5, 2011 05:59

Had also mpi problems on different systems! What acutally worked on all of them as solution was to reinstall STAR-CCM!

ecto April 5, 2011 06:06

I see... And I should install mpich before or after ccm? Have you got experience on windows 7 64bit?

mmaukii April 5, 2011 07:28

if you install starccm with normal options it normaly installs mpich2 automatically (at least newer versions). For me i had exactly that problem on a win7 64 bit. Tried to install hpdmi and mpich by myself, nothing worked. But the good old reinstallation solved every thing.

Maddin April 5, 2011 07:51

I understood you wrong - you also can work with accounts in MPI.
There I had problems with using an account.

When you have the config of the MPI open you can check that the server is running.

ecto April 6, 2011 04:57

I incredibly managed to make it work!
That's what I did:
download the latest mpich2 installer 64bit on desktop (it's "something .msi")

open the dos prompt with administrator priviliges and go onto the desktop, here use "msiexec /i something.msi" to launch installation of mpich2

install for "everybody"

it works!

ecto April 6, 2011 04:58

And I didn't reinstall ccm+

mmaukii April 6, 2011 05:28

nice. So i know also for the next time an easier way!


All times are GMT -4. The time now is 14:54.