CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > SU2 Installation

SU2 v3 installation - tecio.dll missing

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree1Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   January 16, 2014, 09:07
Default SU2 v3 installation - tecio.dll missing
  #1
New Member
 
Tim Gowing
Join Date: Jan 2013
Location: Norwich, England
Posts: 5
Rep Power: 4
Gowingeng is on a distinguished road
Hello,
I have downloaded the latest 32bit installation for windows and receive the following error upon running SU2_CFD.exe:

"The program can't start because tecio.dll is missing from your computer......"

su2.stanford.edu/download/v3.0.0/SU2-3.0.000-32-bit-Single-threaded.exe

(I chose the 32bit version due to problems with the previous 64bit version - libiomp5md.dll missing)

Please let me have any guidance to avoid missing dll files.

Kind regards, Tim
Gowingeng is offline   Reply With Quote

Old   January 18, 2014, 01:30
Default
  #2
Senior Member
 
Fumiya Nozaki
Join Date: Jun 2010
Location: Yokohama, Japan
Posts: 168
Rep Power: 7
fumiya is on a distinguished road
Hi,

I'm trying to install v3.0.0(Single-threaded) in my Windows 7 x64 machine but I have the same problem as Tim wrote:
"The program can't start because tecio.dll is missing from your computer......"

I have noticed that the bin folder is not created and the executable files(SU2_CFD, SU2_DDC etc.) are installed in the destination folder.
Does the installer work as expected?

Best Regards,
Fumiya

Last edited by fumiya; January 18, 2014 at 07:40.
fumiya is offline   Reply With Quote

Old   January 18, 2014, 04:50
Thumbs up
  #3
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 128
Rep Power: 6
taxalian is on a distinguished road
Hi,
I have compiled the SU2 V3.0.0 via cygwin in windows 7 x64 machine successfully. May be try that way.

Quote:
Originally Posted by fumiya View Post
Hi,

I'm trying to install v3.0.0(Single-threaded) in my Windows 7 x64 machine but I have the same problem as Tim wrote:
"The program can't start because tecio.dll is missing from your computer......"

I have noticed that the bin folder is not created and the executable files(SU2_CFD, SU2_DDC etc.) are installed in the destination folder.
Does the installer work as you expected?

Best Regards,
Fumiya
taxalian is offline   Reply With Quote

Old   January 20, 2014, 20:41
Default
  #4
New Member
 
cean wang
Join Date: Feb 2013
Posts: 24
Rep Power: 4
ceanwang is on a distinguished road
Hi,

I managed to compile with MSVC2010express.

Welcome to test. My su2_cfd.exe can be found

here

enjoy

cean
ceanwang is offline   Reply With Quote

Old   January 27, 2014, 10:29
Default
  #5
New Member
 
Yosheph Yang
Join Date: Nov 2012
Location: Ankara, Turkey
Posts: 24
Rep Power: 4
andromeda91 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by taxalian View Post
Hi,
I have compiled the SU2 V3.0.0 via cygwin in windows 7 x64 machine successfully. May be try that way.
I have tried to install cygwin in my windows. However, the same error occurs. Do you have any idea how else can I solve this problem?
andromeda91 is offline   Reply With Quote

Old   January 28, 2014, 16:44
Default
  #6
New Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
Rep Power: 0
aberkk is on a distinguished road
I had the same problem. I think what's happening is that SU2 is looking for a Tecplot .dll file. I installed the trial version of Tecplot 360 in order to get the tecio.dll file on my system and now I am able to run SU2_CFD.
aberkk is offline   Reply With Quote

Old   January 29, 2014, 03:37
Default
  #7
New Member
 
Yosheph Yang
Join Date: Nov 2012
Location: Ankara, Turkey
Posts: 24
Rep Power: 4
andromeda91 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by aberkk View Post
I had the same problem. I think what's happening is that SU2 is looking for a Tecplot .dll file. I installed the trial version of Tecplot 360 in order to get the tecio.dll file on my system and now I am able to run SU2_CFD.

I installled Tecplot on my windows. After that, SU2 works really fine after installing it.
andromeda91 is offline   Reply With Quote

Old   February 1, 2014, 17:29
Default
  #8
New Member
 
Michael Colonno
Join Date: Jan 2013
Location: Stanford, CA
Posts: 28
Rep Power: 4
mcolonno is on a distinguished road
Hi All ~

Please use the 64-bit installer for 64-bit systems; there will likely be numerous incompatibilities with libraries and a performance penalty using the 32-bit versions on 64-bit system. With regards to the tecio library, the correct version should install into the same place as SU2_CFD.exe. I will double-check the installer file and post an updated version if, for some reason, this is not the case. In the meantime, the tecio library appropriate to either platform can be downloaded for free from Tecplot's site. Thanks for reporting this issue to us.

~ The SU^2 Team
tangshimingyue likes this.
mcolonno is offline   Reply With Quote

Old   February 7, 2014, 12:18
Default
  #9
New Member
 
Tim Gowing
Join Date: Jan 2013
Location: Norwich, England
Posts: 5
Rep Power: 4
Gowingeng is on a distinguished road
Thank you Aberkk
Installing the Tecplot trial version worked.
Kind regards, Tim
Gowingeng is offline   Reply With Quote

Old   February 21, 2014, 14:08
Default tecio library for Windows could not be found on Tecplot website
  #10
New Member
 
Vartan Grigorian
Join Date: Feb 2014
Posts: 3
Rep Power: 3
Vartan is on a distinguished road
I had the same issue with missing tecio.dll and was not able to find the Windows version of the tecio library on the Tecplot website only the Linux and OSX versions. This meant installing a trial version of Tecplot 360 to solve the problem.
Vartan is offline   Reply With Quote

Old   March 3, 2014, 15:29
Default
  #11
New Member
 
Daniel
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Rep Power: 0
Daniel C.B. is on a distinguished road
Hi,

I have been following this thread and the steps provided. I have installed the Tecplot 360 but when I run the 'SU2_CFD.exe' a black window tries to pop-up but finally nothing happens. (I'm running the x64 version on Windows7).

Any hint about this issue will be highly appreciated.
Thank you in advance.
Daniel C.B. is offline   Reply With Quote

Old   March 13, 2014, 13:13
Default
  #12
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Enschede, The Netherlands
Posts: 8
Rep Power: 3
ITA91 is on a distinguished road
Hi all,

I have the same problem as stated before, but installing the trial version of Tecplot 360 on my Windows (I use Win7x32) has not solved the problem. When I try to run SU2 I still get the error message that tecio.dll is missing. Does anyone have a suggestion what might be a possible solution?

Thanks in advance!
ITA91 is offline   Reply With Quote

Old   March 13, 2014, 19:05
Default
  #13
New Member
 
Brendan Tracey
Join Date: Jun 2013
Posts: 18
Rep Power: 4
btracey is on a distinguished road
Did you provide a config file to the executable?
btracey is offline   Reply With Quote

Old   March 14, 2014, 07:33
Default
  #14
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Enschede, The Netherlands
Posts: 8
Rep Power: 3
ITA91 is on a distinguished road
Yes, I was trying to perform the Quick Start Tutorial and I followed all the steps provided there. The installation went fine, no problems there. The problem starts when I want to perform step 2 of "Running SUČ", no matter where I place the .cfg file.
ITA91 is offline   Reply With Quote

Old   March 14, 2014, 11:06
Default
  #15
New Member
 
Brendan Tracey
Join Date: Jun 2013
Posts: 18
Rep Power: 4
btracey is on a distinguished road
Sorry, what I meant to ask was if you passed the config file as a command-line argument. It should be

SU2_CFD config.cfg
btracey is offline   Reply With Quote

Old   March 14, 2014, 16:12
Default
  #16
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Enschede, The Netherlands
Posts: 8
Rep Power: 3
ITA91 is on a distinguished road
Yes, when I enter "SU2_CFD inv_NACA0012.cfg" in Console in the correct file it gives the error that "tecio.dll" is missing.
ITA91 is offline   Reply With Quote

Old   March 15, 2014, 09:08
Default
  #17
Member
 
Tommy Chen
Join Date: Mar 2011
Location: University of Michigan
Posts: 91
Rep Power: 6
Tommy Chen is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ITA91 View Post
Yes, when I enter "SU2_CFD inv_NACA0012.cfg" in Console in the correct file it gives the error that "tecio.dll" is missing.
You have to correctly install Tecplot at first
Tommy Chen is offline   Reply With Quote

Old   March 15, 2014, 12:05
Default
  #18
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Enschede, The Netherlands
Posts: 8
Rep Power: 3
ITA91 is on a distinguished road
As adviced, I have installed a trial version of Tecplot 360, which works fine. I had no difficulties with installing Tecplot 360. Are there any more steps to be taken after installation?
ITA91 is offline   Reply With Quote

Old   March 17, 2014, 15:47
Default
  #19
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Enschede, The Netherlands
Posts: 8
Rep Power: 3
ITA91 is on a distinguished road
I have tried to install SU2 using cygwin, but then it gave another error. After trying it again the normal way everything worked as it should. I think that it has got something to do with that I've installed Tecplot 360 after installing SU2 the first time, which was the other way around this time, like Tommy Chen mentioned. Thanks!
ITA91 is offline   Reply With Quote

Old   March 17, 2014, 16:03
Default
  #20
Member
 
Tommy Chen
Join Date: Mar 2011
Location: University of Michigan
Posts: 91
Rep Power: 6
Tommy Chen is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ITA91 View Post
I have tried to install SU2 using cygwin, but then it gave another error. After trying it again the normal way everything worked as it should. I think that it has got something to do with that I've installed Tecplot 360 after installing SU2 the first time, which was the other way around this time, like Tommy Chen mentioned. Thanks!
Are you from ITA brazil?
Tommy Chen is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
missing dll

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SU2 installation on HPC Combas SU2 Installation 1 January 11, 2014 22:14
SU2 parallel installation error JAlbert SU2 Installation 2 November 19, 2013 03:43
Xlib: extension "GLX" missing on display goldbeard OpenFOAM Paraview & paraFoam 5 March 24, 2013 14:12
errors when installing openfoam2.1 on ubuntu12.o4 hewei OpenFOAM Installation 5 May 29, 2012 07:43
missing lnInclude files on gentoo ebuild installation BlGene OpenFOAM Installation 1 June 22, 2009 03:59


All times are GMT -4. The time now is 05:04.