CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > CONVERGE

"Numbers dont add up"

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   August 15, 2019, 17:21
Default Tecplot post_convert error "Numbers dont add up"
  #1
New Member
 
Laura Sumner
Join Date: Mar 2017
Posts: 13
Rep Power: 6
LauraSumner is on a distinguished road
Hi
Sorry in advance for the potentially banal question!!

I am trying to run my first case in converge, managed to get everything set up in the studio with no errors, and run the case. The entire case did not finish, and I am trying to see what happened using tecPlot. I have tried to post convert the output files and get this message for example:

numbers don't add up
vertex_index, face_per_cell_index, verts_per_face_index = 0 0 0
did the file finish writing?
converting file post000013_+1.20000e-01.out ..


I wonder, why does this happen?

Last edited by LauraSumner; August 19, 2019 at 14:18.
LauraSumner is offline   Reply With Quote

Old   October 16, 2019, 11:27
Default
  #2
New Member
 
azandian's Avatar
 
Arash Zandian
Join Date: Oct 2019
Location: Convergent Science, Madison WI
Posts: 16
Rep Power: 3
azandian is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by LauraSumner View Post
Hi
Sorry in advance for the potentially banal question!!

I am trying to run my first case in converge, managed to get everything set up in the studio with no errors, and run the case. The entire case did not finish, and I am trying to see what happened using tecPlot. I have tried to post convert the output files and get this message for example:

numbers don't add up
vertex_index, face_per_cell_index, verts_per_face_index = 0 0 0
did the file finish writing?
converting file post000013_+1.20000e-01.out ..


I wonder, why does this happen?
Hi Laura;
The error message you are getting is from Tecplot, so my guess is that your postfile has not been written to completion and Tecplot is looking for some data that is not there. You could try converting one of your older postfiles and loading that in Tecplot to see if you get the same error message.

It is usually a better idea to check the logfile to see why a simulation has crashed. To get a more detailed logfile as the simulation progresses, turn up your screen_print_level to 3 in inputs.in. If you see the same error message when loading any of your older postfiles into Tecplot, please contact the CONVERGE support team at support@convergecfd.com for help.
__________________
Arash Zandian,
Sr. Research engineer, Applications

(608) 230-1580
convergecfd.com
azandian is offline   Reply With Quote

Old   October 16, 2019, 13:08
Default
  #3
New Member
 
Laura Sumner
Join Date: Mar 2017
Posts: 13
Rep Power: 6
LauraSumner is on a distinguished road
Thanks for the reply!
This was actually my first simulation so I couldn't compare it against anything. In this case the simulation ran without error, it was just that I ran it in serial but had the mpi data writing option flagged, so once I started to run using ompi it was fine!
Thanks for the heads up about screen_print_level!
LauraSumner is offline   Reply With Quote

Old   December 9, 2020, 12:18
Default Output files not writing
  #4
New Member
 
Hans Foelsche
Join Date: Sep 2020
Posts: 5
Rep Power: 2
hansfoelsche is on a distinguished road
I have a follow up question related to the output files not writing. I have tried on both Linux and Windows. The windows runs are working fine and writing proper output files, but not for the linux setup. It was writing properly before on the computer running linux, but now it is not and I am not sure what I could have changed.
Also, I am viewing the output files using Paraview, but I dont think that matters, as the output files aren't writing in the first place.
Thanks for any help!
hansfoelsche is offline   Reply With Quote

Old   December 10, 2020, 11:25
Default reply to Hans
  #5
Member
 
MCoil's Avatar
 
Millicent Coil
Join Date: Aug 2017
Posts: 38
Rep Power: 5
MCoil is on a distinguished road
Hi-
I'm sorry you're having trouble with your output. Could you be specific about the error? Are there *no* output files, or do you think there's something wrong with them? Please also include your solver version.
You could also send an email to support@convergecfd.com and send one of the post files and the setup.

Thanks!
__________________
Millicent Coil
Principal Engineer - Applications
Convergent Science
Madison, WI
MCoil is offline   Reply With Quote

Old   December 18, 2020, 00:27
Default
  #6
New Member
 
Hans Foelsche
Join Date: Sep 2020
Posts: 5
Rep Power: 2
hansfoelsche is on a distinguished road
There is an output file created, but nothing is written on it. I can try emailing the Converge support to see what they can do.
Thanks!
hansfoelsche is offline   Reply With Quote

Old   December 18, 2020, 07:58
Default
  #7
Member
 
MCoil's Avatar
 
Millicent Coil
Join Date: Aug 2017
Posts: 38
Rep Power: 5
MCoil is on a distinguished road
Hi -

What version of CONVERGE are you using, v2.4 or v3.0?

When you say output, do you mean the text output files (like thermo.out) or 3D output files (like postxxxxx.out)?

When you look in the log file, is the simulation running properly, or does it stop?
__________________
Millicent Coil
Principal Engineer - Applications
Convergent Science
Madison, WI
MCoil is offline   Reply With Quote

Old   December 21, 2020, 12:13
Default
  #8
New Member
 
Hans Foelsche
Join Date: Sep 2020
Posts: 5
Rep Power: 2
hansfoelsche is on a distinguished road
The simulation does run fine to completion, but the 3D output files (like postxxxxx.out) are not writing.
hansfoelsche is offline   Reply With Quote

Old   December 21, 2020, 13:37
Default
  #9
Member
 
MCoil's Avatar
 
Millicent Coil
Join Date: Aug 2017
Posts: 38
Rep Power: 5
MCoil is on a distinguished road
Okay, so you are running a linux version of CONVERGE v2.4? Which mpi?

Have you tried both in serial and parallel?
Maybe you should set your setup in to support@convergecfd.com. Include solver version and mpi.
__________________
Millicent Coil
Principal Engineer - Applications
Convergent Science
Madison, WI
MCoil is offline   Reply With Quote

Old   February 2, 2021, 02:59
Default
  #10
New Member
 
SNambully
Join Date: Feb 2021
Posts: 1
Rep Power: 0
Suresh Nambully is on a distinguished road
Hello,

This is typically seen in v2.4 when mpi_write flag is on and your file system does not support it. Please try setting mpi_write_flag to 0 in inputs.in.

Best regards,

Suresh Nambully
Convergent Science
Suresh Nambully is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[snappyHexMesh] SnappyHex add layers, is it adding hex's? Madeleine P. Vincent OpenFOAM Meshing & Mesh Conversion 1 July 18, 2016 09:05
[PyFoam] and paraview eelcovv OpenFOAM Community Contributions 28 May 30, 2016 09:23
How to add Exner equation in settlingFoam jimbean OpenFOAM Running, Solving & CFD 1 October 6, 2013 09:59
.setSet problems Grimoli OpenFOAM 9 July 31, 2013 13:24
How to add fire source in STAR-CD?? raymond Siemens 2 February 22, 2002 13:49


All times are GMT -4. The time now is 15:26.