CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Community Contributions

[swak4Foam] installing funkySetFields

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   July 5, 2011, 12:20
Default
  #61
Assistant Moderator
 
Bernhard Gschaider
Join Date: Mar 2009
Posts: 4,210
Rep Power: 48
gschaider will become famous soon enoughgschaider will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by vetnav View Post
Hi Bernhard,

Thank you for the reply. Thatis so prompt.

Is that directory opt/openfoam171/applications/utilities/preProcessing/ under SVN control like ther output suggests?

I don't even know what is SVN control, when I run make install I think it automatically going under that control. To make sure I restarted the computer and tried it but still got the same error message.

Which version did you download and how?


If your question is regarding the swak4Foam. I downloaded it using the command given in
http://openfoamwiki.net/index.php/Co...am#Downloading

I have only one user account in my Ubuntu.

Thank you
Sorry for the late answer.

If you downloaded it with the SVN-command then it is under SVN control and I realized that this breaks the inclusion of SFO via SVN. I added a external reference to that lib in the svn tree (don't worry what that means). Try "svn update" iin the swak-Sources. This should pull the simpleFunctionObjects into the source tree and everything should be fine. If that doesn't work try downloading the swak-Stuff completely anew with the command you used originally

Bernhard
gschaider is offline   Reply With Quote

Old   July 5, 2011, 12:35
Default
  #62
Member
 
Naveen
Join Date: Feb 2010
Location: Los Angeles
Posts: 65
Rep Power: 13
vetnav is on a distinguished road
Hi Bernhard,

I uninstalled Ubuntu from my computer and installed fedora. I installed the OpenFOAM source pack. Swak4foam also installed without many troubles.

Thank you
vetnav is offline   Reply With Quote

Old   October 2, 2015, 08:22
Default Error during installation of FunkySetFields
  #63
New Member
 
as
Join Date: Jul 2015
Posts: 19
Rep Power: 8
anuja is on a distinguished road
Hi,
I am facing lot of error for the intsallation of funkysetfields. For now the error looks like below:


Code:
 This script is rather crude. If it doesn't work try the steps by hand. And be sure to run it from the root of the swak-inst         allation (as ./maintainanceScripts/compileRequirements.sh). Otherwise it probably won't work

bison-2.7.1.tar.gz already downloaded
Untarring bison-sources
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /usr/bin/mkdir -p
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether make supports nested variables... yes
checking whether make supports nested variables... (cached) yes
checking for style of include used by make... GNU
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cl.exe... no
configure: error: in `/opt/OpenFOAM/OpenFOAM-1.6/openfoam-extend-Breeder1.7-libraries-swak4Foam-master/privateRequirements/         compilation/bison-2.7.1':
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details
There seems to be no Makefile in this directory.
You must run ./configure before running 'make'.
GNUmakefile:106: die Regel für Ziel „abort-due-to-no-makefile“ scheiterte
make: *** [abort-due-to-no-makefile] Fehler 1
There seems to be no Makefile in this directory.
You must run ./configure before running 'make'.
GNUmakefile:106: die Regel für Ziel „abort-due-to-no-makefile“ scheiterte
make: *** [abort-due-to-no-makefile] Fehler 1

Bison not compiled. Check output


Add /opt/OpenFOAM/OpenFOAM-1.6/openfoam-extend-Breeder1.7-libraries-swak4Foam-master/privateRequirements/bin to PATH-variab         le. The ./Allwmake-script will use this directory automatically
Can someone please help me..

Regards,
Anuja

Last edited by wyldckat; October 3, 2015 at 13:18. Reason: Added [CODE][/CODE] markers
anuja is offline   Reply With Quote

Old   October 3, 2015, 13:19
Default
  #64
Retired Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 10,962
Blog Entries: 45
Rep Power: 125
wyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to all
Quick questions:
  1. Which Linux Distribution are you using?
  2. What installation instructions for OpenFOAM 1.6 did you follow?
  3. Why are you trying to use OpenFOAM 1.6?
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   October 6, 2015, 04:50
Default
  #65
New Member
 
as
Join Date: Jul 2015
Posts: 19
Rep Power: 8
anuja is on a distinguished road
I have installed openfoam on windows 7. I am using it for my master thesis work. I am taking help from the openwiki site for the installation.
anuja is offline   Reply With Quote

Old   October 8, 2015, 18:46
Default
  #66
Retired Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 10,962
Blog Entries: 45
Rep Power: 125
wyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to allwyldckat is a name known to all
Quote:
Originally Posted by anuja View Post
I have installed openfoam on windows 7. I am using it for my master thesis work. I am taking help from the openwiki site for the installation.
Sorry, but that doesn't answer my questions, therefore I'm not able to help .
wyldckat is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
funkysetfields, installation, valueexpressionparser, wmake

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Frequently Asked Questions about Installing OpenFOAM wyldckat OpenFOAM Installation 1 June 24, 2021 21:34
[foam-extend.org] problem when installing foam-extend-1.6 Thomas pan OpenFOAM Installation 7 September 9, 2015 22:53
Install OF 1.6.ext on Arch based distribution miro2000 OpenFOAM Installation 4 October 9, 2013 15:39
[swak4Foam] installing funkySetFields igo OpenFOAM Community Contributions 1 November 20, 2012 21:16
[swak4Foam] installing funkySetFields utility for OpenFOAM 1.4.1 ozie OpenFOAM Community Contributions 8 September 8, 2011 12:16


All times are GMT -4. The time now is 14:49.