CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Installation

[OpenFOAM.org] ParaView does not open data

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   September 13, 2020, 19:49
Default ParaView does not open data
  #1
New Member
 
Brock
Join Date: Sep 2020
Posts: 2
Rep Power: 0
brocklee is on a distinguished road
Hi everyone!

I originally posted this question in OpenFoam post-processing, but upon further thought I don't think that was the right spot for this question. Sorry about that.

Anyway.

I'm pretty new to OpenFoam and paraview, and I got everything I needed installed and everything appears to work fine, except I run into an issue when launching ParaView with the 'paraFoam' command.

I'm running Windows 10, and I followed this guide exactly:
https://openfoam.org/download/windows-10/
So I'm running a linux shell with UBUNTU 18.04 LTS. Paraview was installed through Ubuntu and apparently with Xming.

I tried a very basic tutorial to see if my install was working properly:
https://cfd.direct/openfoam/user-gui...ty/#x5-40002.1

But when I launch paraview with the command 'paraFoam', I get the following readout:

Created temporary 'cavity.OpenFOAM'
QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-[user]'
failed to get the current screen resources
I/O : uncollated

Paraview opens and will display the model, but the data doesn't load in.
I've been trying to figure this out for the past few days, but unfortunately I'm not the most computer savvy.

Any help would be greatly appreciated!
brocklee is offline   Reply With Quote

Old   September 17, 2020, 15:09
Default
  #2
New Member
 
Ra Miro
Join Date: Aug 2020
Posts: 21
Rep Power: 3
ramrebol is on a distinguished road
Hi brocklee, maybe I'm newer than you in OpenFoam, but I think I could help you in this.

First, did you press the Apply button of paraview? My question is because your say that are new on this.





1. Move inside the folder where you run the test:


cd your-example-folder


2. Create the empty file name-of-your-test.FOAM: (cavity.FOAM)


touch name-of-your-test.FOAM


3. Open the last file with paraview:

paraview touch name-of-your-test.FOAM




This allows you open your results without use paraFOAM. If the problem is the same, then the problem could be of your paraview software. It is easy to install other versions of paraview from its official website. You may try to install other version and try to repeat the before steps.


If the problems remain, then is problem of your output OpenFoam files.
If you have not problem with the new paraview version, I suppose that is easy to choose that paraFOAM use the new paraview version. I insist, I suppose.
ramrebol is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[swak4Foam] swak4foam for OpenFOAM 4.0 mnikku OpenFOAM Community Contributions 80 May 17, 2022 08:06
[OpenFOAM.org] Error creating ParaView-4.1.0 OpenFOAM 2.3.0 tlcoons OpenFOAM Installation 13 April 20, 2016 17:34
OpenFOAM without MPI kokizzu OpenFOAM Installation 4 May 26, 2014 09:17
centOS 5.6 : paraFoam not working yossi OpenFOAM Installation 2 October 9, 2013 01:41
How to update polyPatchbs localPoints liu OpenFOAM Running, Solving & CFD 6 December 30, 2005 17:27


All times are GMT -4. The time now is 23:21.