CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Installation

[OpenFOAM.com] flex yylex issues while install OpenFOAM from source

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   August 28, 2022, 22:22
Question flex yylex issues while install OpenFOAM from source
  #1
New Member
 
Ashish Pathak
Join Date: Aug 2022
Posts: 1
Rep Power: 0
patashish704 is on a distinguished road
I am trying to install openfoam-v2206 from source on RHEL 8.3. As I do not have access to root privileges, I installed the required packages such as bison and flex from source as well. Before invoking ./Allwmake -s -l, I added the path to flex and bison binaries to $PATH environment variable and path to flex lib to $LD_LIBRARY_PATH. I also populated $FOAM_EXTRA_CFLAGS and $FOAM_EXTRA_CXX_FLAGS to "-I/<path to flex include>" and $FOAM_EXTRA_LDFLAGS to "-L/<path to flex lib> -lfl". Now when I invoke ./Allwmake -s -l, the installation fails (while building applications) with a message that says: "flex-2.6.4-install/lib/libfl.so.2: undefined reference to yylex". How to fix this problem to do a successful openfoam installation from source?
patashish704 is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[swak4Foam] Installation Problem with OF 6 version Aurel OpenFOAM Community Contributions 14 November 18, 2020 17:18
Trouble compiling utilities using source-built OpenFOAM Artur OpenFOAM Programming & Development 14 October 29, 2013 11:59
OpenFOAM 2.2.2 source pack installation on Xubuntu 13.10 zordiack OpenFOAM Installation 1 October 26, 2013 14:08
centOS 5.6 : paraFoam not working yossi OpenFOAM Installation 2 October 9, 2013 02:41
[swak4Foam] build problem swak4Foam OF 2.2.0 mcathela OpenFOAM Community Contributions 14 April 23, 2013 14:59


All times are GMT -4. The time now is 14:24.