CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Native Meshers: blockMesh

SimFlow 2.2 mesh created but not visible

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 21, 2016, 15:51
Default SimFlow 2.2 mesh created but not visible
  #1
New Member
 
Mike Hersee
Join Date: Nov 2014
Posts: 23
Rep Power: 4
MikeHersee is on a distinguished road
Hi,

I'm attempting to use SimFlow for the first time. As per the catalytic converter instruction video, I set my shape that I'd created in Blender to mesh. I had meticulously ensured there were faces along the side where I wanted symetry, that I'd cut in half with the 'bisect' tool in blender. SimFlow did mesh creation and it seemed to have created ok, but nothing is visible. I've tried shutting down and restarting, but no mesh is visible, yet it said it completed normally. When I do 'check mesh' in Simflow, the only error is that there were two highly skewed faces.

How can I see what the mesh looks like. Simflow does not indicate that there is a problem, and a list of faces is there, but nothing is visible on the graphical manipulation screen under 'mesh tools'.

How can I go about finding what the problem is? Or where to start?

Thanks for any help
MikeHersee is offline   Reply With Quote

Old   August 21, 2016, 09:08
Default
  #2
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 24
Rep Power: 9
doodek is on a distinguished road
Have you changed the mesh visibility settings? In the toolbar on the right-hand side you can choose whether the mesh is visible or not. If these settings are correct, hit the 'Fit view' button to zoom into the mesh.
doodek is offline   Reply With Quote

Old   August 27, 2016, 12:32
Default
  #3
New Member
 
Mike Hersee
Join Date: Nov 2014
Posts: 23
Rep Power: 4
MikeHersee is on a distinguished road
Actually it appears to be a bug in simflow 2.2 that it doesn't work properly with motherboards that have a built-in display adapter while using an external display adapter, I've been informed by Simflow themselves. Your suggestion wasn't the cause, but thanks for making it. Version 3 apparently resolves that problem.

Regards,

Mike (slow reply due to being on holiday)
MikeHersee is offline   Reply With Quote

Old   September 18, 2016, 09:29
Default
  #4
New Member
 
Mike Hersee
Join Date: Nov 2014
Posts: 23
Rep Power: 4
MikeHersee is on a distinguished road
Yep, Simflow 3.0 solves this problem.
MikeHersee is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
2.3.1, blockmesh, openfoam, simflow

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multi Region Mesh of a car filter Zephiro88 OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others 2 September 8, 2016 08:54
Importing Multiple Meshes thomasnwalshiii OpenFOAM Meshing & Mesh Conversion 18 December 19, 2015 19:57
No layers in a small gap bobburnquist OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others 6 August 26, 2015 09:38
[ICEM] Problem making structured mesh on a surface froztbear ANSYS Meshing & Geometry 4 November 10, 2011 09:52
snappyHexMesh won't work - zeros everywhere! sc298 OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others 2 March 27, 2011 21:11


All times are GMT -4. The time now is 08:32.