CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Paraview & paraFoam

Plot over line fails in ParaView

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   February 2, 2016, 17:36
Default Plot over line fails in ParaView
  #1
New Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 19
Rep Power: 3
mheinz is on a distinguished road
Hi together,

I'm struggling with a rather simple thing, as is presume.. When I try to plot a line graph (Filter "Plot Over Line") instead of seeing a plot on the right hand side of the ParaView window, I simply get a black window. A picture showing this with the cavity tutorial case is attached below. I tried it on many cases without any success.

Then I thought it might be connected with my OpenFoam/ ParaView installation. So I removed the previous installed (precompiled) version and downloaded and compiled the source packages. (OpenFoam 2.1.1 with ParaView 3.12.0 on Ubuntu 12.04)

This didn't do the trick.. The only thing I can still think of is an error message I repeatedly get when starting ParaView (this is not new, had it with the precompiled version and now with the manually compiled source packages):
Code:
QVariantMap DBusMenuExporterDBus::getProperties(int, const QStringList&) const: Condition failed: action
I remember reading that this is a known "bug/ incompatibility" and that the functionality of ParaView wouldn't be compromised. Moreover, this is the first time I failed generating output with ParaView. So maybe this still got nothing to do with my problem afterall.

Maybe one of you had the same problem before and can tell me what to do.. Maybe I am just missing something obvious.

Thanks in advance.

Michael
Attached Images
File Type: jpg ParaView-no-plot.jpg (61.3 KB, 24 views)
mheinz is offline   Reply With Quote

Old   March 24, 2016, 08:46
Default
  #2
New Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 19
Rep Power: 3
mheinz is on a distinguished road
Hi again,

I would like to push this thread since I did not find a solution to the problem yet.

Regards,
Michael
mheinz is offline   Reply With Quote

Old   April 11, 2016, 12:05
Default Answer!
  #3
Senior Member
 
tareqkh's Avatar
 
Khamlaj
Join Date: Nov 2010
Location: United States
Posts: 241
Rep Power: 9
tareqkh is on a distinguished road
Just send me the case file and I will try it in my version.

Best,
tareqkh is offline   Reply With Quote

Old   April 11, 2016, 17:32
Default
  #4
New Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 19
Rep Power: 3
mheinz is on a distinguished road
Hi and thanks for your reply.

As i wrote in my first comment, this always happens, regardless if it is an own case or a tutorial case.

I now think that this could be due to a malfunctioning graphics driver. Unfortunately I am not very familiar on how to fix such a problem under Ubuntu, so I will have to deal with it for now. If I find a solution, I will post it here in the case someone else comes across this problem.

Regrads,
Michael
mheinz is offline   Reply With Quote

Old   May 23, 2016, 05:28
Default problem with plot over line filter for OpenFoam cavity case
  #5
New Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 17
Rep Power: 4
kabz is on a distinguished road
Hi,

I'm also having the same problem you've mentioned. A black window appearing instead of a plot. See the attached photo.

I've worked through the OpenFoam cavity case successfully until this point where the plot over line filter is required. I can't seem to get it to work. I've tried to run the filter as follows:
-cavity.OpenFoam ->plot over line
-cavity.OpenFoam-> slice->plot over line
-cavity.OpenFoam-> slice ->call centres->plot over line
-cavity.OpenFoam-> slice ->call centres-> glyph->plot over line
but none of the procedures work.
Attached Images
File Type: png cavity case + plot over line filter.png (103.2 KB, 13 views)
kabz is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Gmsh nishant_hull Open Source Meshers: Gmsh, Netgen, CGNS, ... 23 August 5, 2015 02:09
2 datas on one plot Akuji ParaView 46 December 1, 2013 15:06
OpenFOAM 1.7.1 installation problem on OpenSUSE 11.3 flakid OpenFOAM Installation 16 December 28, 2010 09:48
Axisymmetrical mesh Rasmus Gjesing (Gjesing) OpenFOAM Native Meshers: blockMesh 10 April 2, 2007 14:00
Problems of Duns Codes! Martin J Main CFD Forum 8 August 14, 2003 23:19


All times are GMT -4. The time now is 01:55.