CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Post-Processing

Problem with the positions data file in lagrangian foam

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree1Likes
  • 1 Post By einstein_zee

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   April 4, 2018, 18:47
Default Problem with the positions data file in lagrangian foam
  #1
Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 30
Rep Power: 5
shanvach is on a distinguished road
Hi all,

I have compiled a custom solver with IcoFoam and IcoUncoupledKinematicParcelFoam. I carried out a simulation to simulate transient one way coupling between particles and fluid. However, my positions file at a particular time step is in a weird format as shown below.

Has anybody encountered the problem?. Also oddly enough paraview post processes the file properly showing the particles.So i think it is a representation problem. Does anybody know how to rectify the problem?

Thanks and Regards,
Shantanu Vachhani

/*--------------------------------*- C++ -*----------------------------------*\
| ========= | |
| \\ / F ield | OpenFOAM: The Open Source CFD Toolbox |
| \\ / O peration | Version: v1706 |
| \\ / A nd | Web: www.OpenFOAM.com |
| \\/ M anipulation | |
\*---------------------------------------------------------------------------*/
FoamFile
{
version 2.0;
format binary;
class Cloud<passiveParticle>;
arch "LSB;label=32;scalar=64";
location "0.25/lagrangian/kinematicCloud";
object positions;
}
// * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * //

5175
(
(9Cb? >y?9_"s>a )
(Hc7DSa?V?K{6?7 )
(*
T[c?H @?ki
>[
)
(
Bb?g?~<<}M?L )
(3+a?WB/?5Gݴ? )
(
'`?K .?*?> )
("La?KJ?O? )
(!ta?*h?@i&?8 )
(8sb?kf|?̶IBe> )
(|[/!Jc?$:?kZ> )
(
Cwb?3l]?w_jһ? )
(&i`?u[;S9?uqj> )
(l$a??;y~? )
(W7`?.A$:?fI7>\ )
(Kda?8n?«?> )
(sݹb?xȿt?T
?ө )
shanvach is offline   Reply With Quote

Old   April 5, 2018, 04:40
Default
  #2
Member
 
Hosein
Join Date: Nov 2011
Location: Germany
Posts: 78
Rep Power: 10
einstein_zee is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by shanvach View Post
Hi all,

I have compiled a custom solver with IcoFoam and IcoUncoupledKinematicParcelFoam. I carried out a simulation to simulate transient one way coupling between particles and fluid. However, my positions file at a particular time step is in a weird format as shown below.

Has anybody encountered the problem?. Also oddly enough paraview post processes the file properly showing the particles.So i think it is a representation problem. Does anybody know how to rectify the problem?

Thanks and Regards,
Shantanu Vachhani

/*--------------------------------*- C++ -*----------------------------------*\
| ========= | |
| \\ / F ield | OpenFOAM: The Open Source CFD Toolbox |
| \\ / O peration | Version: v1706 |
| \\ / A nd | Web: www.OpenFOAM.com |
| \\/ M anipulation | |
\*---------------------------------------------------------------------------*/
FoamFile
{
version 2.0;
format binary;
class Cloud<passiveParticle>;
arch "LSB;label=32;scalar=64";
location "0.25/lagrangian/kinematicCloud";
object positions;
}
// * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * //

5175
(
(9Cb? >y?9_"s>a )
(Hc7DSa?V?K{6?7 )
(*
T[c?H @?ki
>[
)
(
Bb?g?~<<}M?L )
(3+a?WB/?5Gݴ? )
(
'`?K .?*?> )
("La?KJ?O? )
(!ta?*h?@i&?8 )
(8sb?kf|?̶IBe> )
(|[/!Jc?$:?kZ> )
(
Cwb?3l]?w_jһ? )
(&i`?u[;S9?uqj> )
(l$a??;y~? )
(W7`?.A$:?fI7>\ )
(Kda?8n?«?> )
(sݹb?xȿt?T
?ө )
Hey there,

I suppose the format is in binary mode. To see it properly you might change it to ascii.
Marpole likes this.
einstein_zee is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
data file, encoding, icofoam, icouncoupledkinematic, positions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem during mpi in server: expected Scalar, found on line 0 the word 'nan' muth OpenFOAM Running, Solving & CFD 3 August 27, 2018 05:18
[OpenFOAM.org] Error creating ParaView-4.1.0 OpenFOAM 2.3.0 tlcoons OpenFOAM Installation 13 April 20, 2016 18:34
[foam-extend.org] problem when installing foam-extend-1.6 Thomas pan OpenFOAM Installation 7 September 9, 2015 22:53
Version 15 on Mac OS X gschaider OpenFOAM Installation 113 December 2, 2009 11:23
ParaView Compilation jakaranda OpenFOAM Installation 3 October 27, 2008 12:46


All times are GMT -4. The time now is 17:13.