CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Post-Processing

Paraview doesn't allow adjusting opacity

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   July 13, 2020, 14:51
Default Paraview doesn't allow adjusting opacity
  #1
New Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 5
Rep Power: 3
huanghai is on a distinguished road
Hi all,

I came across a weird issue in paraview when doing visualisation.

I was trying to achieve semi-transparent effect by adjusting opacity level (Properties panel -> Styling -> Opacity), however the entire visual would disappear as long as opacity is not 1.

For example, the whole layer would disappear if I set Opacity to to 0.5 or even 0.99, and the layer would reappear as 100% opaque if I change Opacity level back to 1.

Apart from this, everything else works perfectly. I assume it's a problem with my environment / graphic or a paraview setting I overlooked?

Has anyone experienced this problem before. I appreciate you help very much!

Regards,
Huanghai
huanghai is offline   Reply With Quote

Old   July 16, 2020, 04:00
Default
  #2
Senior Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Cologne, Germany
Posts: 192
Rep Power: 2
geth03 is on a distinguished road
thats a strange behaviour, never encountered.
there is paraview forum from the developers,
i think you should contact them,
if solution found pls post the link here too.
geth03 is offline   Reply With Quote

Old   July 16, 2020, 05:39
Default
  #3
New Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 5
Rep Power: 3
huanghai is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by geth03 View Post
thats a strange behaviour, never encountered.
there is paraview forum from the developers,
i think you should contact them,
if solution found pls post the link here too.
Thanks I'll post in Paraview forum. I will surely add the solution here if I found one.
huanghai is offline   Reply With Quote

Old   August 27, 2020, 12:13
Default
  #4
New Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 5
Rep Power: 3
huanghai is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by geth03 View Post
thats a strange behaviour, never encountered.
there is paraview forum from the developers,
i think you should contact them,
if solution found pls post the link here too.
The problem is now solved.

Turned out it's a graphic driver issue. I installed the correct GPU driver following this page https://www.mvps.net/docs/install-nv...-beaver-linux/ and the issue went away.
huanghai is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
opacity, paraview, visualisation

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[OpenFOAM.org] Two different versions of ParaView with same OpenFOAM release FJSJ OpenFOAM Installation 2 July 23, 2017 06:48
Paraview version update errors Dan Pearce OpenFOAM Installation 5 January 8, 2014 06:47
Installing OpenFOAM and ParaView in VirtualBox(Ubuntu on Win8) chrisb2244 OpenFOAM Installation 2 August 21, 2013 14:24
Newbie: Install ParaView 3.81 on OF-1.6-ext/OpenSuse 11.2? lentschi OpenFOAM Installation 1 March 9, 2011 03:32
paraFoam reader for OpenFOAM 1.6 smart OpenFOAM Installation 13 November 16, 2009 22:41


All times are GMT -4. The time now is 01:19.