CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Running, Solving & CFD

OPENFOAM chtMultiRegionFoam error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree1Likes
  • 1 Post By tomf

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   September 28, 2015, 07:41
Default OPENFOAM chtMultiRegionFoam error
  #1
New Member
 
ernarasimman's Avatar
 
LUXMI NARASIMMAN R
Join Date: Sep 2014
Location: chennai
Posts: 18
Rep Power: 4
ernarasimman is on a distinguished road
Hi...
inMy case actually for me mesh all are k ..but at the time of solving solver showing this error after some iterations ...so how to rectify this error...here i attached that log file also ..problem is SHELL & TUBE Heat Exchanger
Attached Files
File Type: pdf chtMultiRegionFoam.pdf (58.2 KB, 12 views)
ernarasimman is offline   Reply With Quote

Old   September 29, 2015, 04:55
Default
  #2
Senior Member
 
Tom Fahner
Join Date: Mar 2009
Location: Delft, Netherlands
Posts: 367
Rep Power: 14
tomf is on a distinguished road
Send a message via MSN to tomf Send a message via Skype™ to tomf
Hi,

Code:
Solving for solid region SOLID
DICPCG: Solving for h, Initial residual = 0.0309205, Final residual = 7.32757e-
09, No Iterations 3
Min/max T:min(T) [0 0 0 1 0 0 0] -8.92336 max(T) [0 0 0 1 0 0 0] 764.321
ExecutionTime = 46.21 s ClockTime = 47 s
This section from your log may give you a clue. For some reason you get negative temperature in your SOLID region. Since you have provided no information on boundary condtions, or description of your case it would be impossible to help you further.

Please have a look here:
How to give enough info to get help.
ernarasimman likes this.
tomf is offline   Reply With Quote

Old   September 29, 2015, 07:21
Default
  #3
New Member
 
ernarasimman's Avatar
 
LUXMI NARASIMMAN R
Join Date: Sep 2014
Location: chennai
Posts: 18
Rep Power: 4
ernarasimman is on a distinguished road
Can i maintain through out the solid same temperature like 500K..and for my first fluid boundary conditions are internal field 300K and inlet temp 350K ..for second fluid 320K initial ..330K for inlet..so this is correct or not ...
ernarasimman is offline   Reply With Quote

Old   September 29, 2015, 07:55
Default
  #4
Senior Member
 
Tom Fahner
Join Date: Mar 2009
Location: Delft, Netherlands
Posts: 367
Rep Power: 14
tomf is on a distinguished road
Send a message via MSN to tomf Send a message via Skype™ to tomf
I can not help you further without more information about your case, please have a look at the thread I posted before.
tomf is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
blockMesh with double grading. spwater OpenFOAM Native Meshers: blockMesh 86 October 20, 2016 14:01
GroovyBC the dynamic cousin of funkySetFields that lives on the suburb of the mesh gschaider OpenFOAM 300 October 29, 2014 19:00
OpenFOAM without MPI kokizzu OpenFOAM Installation 4 May 26, 2014 09:17
compile error in dynamicMesh and thermophysicalModels libraries NickG OpenFOAM Installation 2 August 30, 2013 07:42
DecomposePar links against liblamso0 with OpenMPI jens_klostermann OpenFOAM Bugs 11 June 28, 2007 17:51


All times are GMT -4. The time now is 05:16.