CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Running, Solving & CFD

Parallel running

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   March 15, 2019, 19:21
Default Parallel running
  #1
New Member
 
shima
Join Date: Feb 2018
Posts: 28
Rep Power: 3
shimakasaei is on a distinguished road
Hi all,
I am using olafoam and snappyhexmesh for solving my simulation and I want to run it parallel but I encounter an error.
I run:
blockMesh
surfaceFeatureExtract
decomposePar
mpirun -np 32 snappyHexMesh -parallel
mpirun -np 32 setFields -parallel
mpirun -np 32 -olaFlow -parallel

it finishes the first five commands and shows an error for olaFlow which is this:

Execution terminated
Exit_status=1
resources_used.cpupercent=2329
resources_used.cput=00:02:07
resources_used.mem=428kb
resources_used.ncpus=32
resources_used.vmem=12868kb
resources_used.walltime=00:00:05


I do not know what is the problem....
is there anyone that can help me with it?

Best,
shima
shimakasaei is offline   Reply With Quote

Old   March 17, 2019, 05:45
Default
  #2
New Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 20
Rep Power: 3
Krapf is on a distinguished road
Hi shimakasaei,

is this just a typo or did you really use "-" before "olaFlow"? I would try it without but I'm not sure if this helps.

Kind regards,
Krapf
Krapf is offline   Reply With Quote

Old   March 18, 2019, 11:12
Default
  #3
New Member
 
shima
Join Date: Feb 2018
Posts: 28
Rep Power: 3
shimakasaei is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Krapf View Post
Hi shimakasaei,

is this just a typo or did you really use "-" before "olaFlow"? I would try it without but I'm not sure if this helps.

Kind regards,
Krapf
No that was a typo in the post. there was not "-" before "olaFlow" in the .sh file.
shimakasaei is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Other] blueCFD-Core-2016 user compiled solvers not running in parallel sbence OpenFOAM Installation 10 December 5, 2018 09:44
Error running openfoam in parallel fede32 OpenFOAM Programming & Development 5 October 4, 2018 17:38
error while running in parallel using openmpi on local mc 6 processors suryawanshi_nitin OpenFOAM 10 February 22, 2017 22:33
Fluent 14.0 file not running in parallel mode in cluster tejakalva FLUENT 0 February 4, 2015 08:02
Problems running in parallel - missing controlDict Argen OpenFOAM Running, Solving & CFD 4 June 7, 2012 04:50


All times are GMT -4. The time now is 19:10.