CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM > OpenFOAM Running, Solving & CFD

hy2Foam: command not found

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   April 6, 2020, 04:04
Default hy2Foam: command not found
  #1
New Member
 
Radhe
Join Date: Feb 2015
Posts: 11
Rep Power: 8
tanmay singhal is on a distinguished road
Code:
```
bash-4.2$  ./Allclean
Cleaning case /home/tanmay/hyStrath/run/hyStrath/hy2Foam/bluntedCone
bash-4.2$  ./Allrun 
Running gmshToFoam on /home/tanmay/hyStrath/run/hyStrath/hy2Foam/bluntedCone
Running checkMesh on /home/tanmay/hyStrath/run/hyStrath/hy2Foam/bluntedCone
Running hy2Foam on /home/tanmay/hyStrath/run/hyStrath/hy2Foam/bluntedCone
./Allrun: line 13: hy2Foam: command not found
Running postProcess on /home/tanmay/hyStrath/run/hyStrath/hy2Foam/bluntedCone
```
I was working on hy2foam tutorial problem and encountered the issue mentioned above.
gsmshToFoam and checkMesh are working fine but it is unable to find hy2Foam.

I am new to ubuntu and unable to resolve the issue. Kindly help to get this through.
tanmay singhal is offline   Reply With Quote

Old   April 6, 2020, 05:21
Default
  #2
Senior Member
 
Troy Snyder
Join Date: Jul 2009
Location: Akron, OH
Posts: 207
Rep Power: 16
tas38 is on a distinguished road
It appears that your version of OpenFOAM is working. Or at least the gmsh... and checkMesh utilities.

Was hyStrath successfully installed? I suspect not.

I would check the following...
1. Was the hyStrath Github repository cloned to the correct directory per the install instructions (https://github.com/vincentcasseau/hy...ion-and-Sync)?
2. What (if any) errors were thrown during the install process? The should be visible within the file "logInstall" after running ./install-all.sh 8 > logInstall 2>&1 &
tas38 is offline   Reply With Quote

Old   April 6, 2020, 06:20
Default
  #3
New Member
 
Radhe
Join Date: Feb 2015
Posts: 11
Rep Power: 8
tanmay singhal is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by tas38 View Post
It appears that your version of OpenFOAM is working. Or at least the gmsh... and checkMesh utilities.

Was hyStrath successfully installed? I suspect not.

I would check the following...
1. Was the hyStrath Github repository cloned to the correct directory per the install instructions (https://github.com/vincentcasseau/hy...ion-and-Sync)?
2. What (if any) errors were thrown during the install process? The should be visible within the file "logInstall" after running ./install-all.sh 8 > logInstall 2>&1 &



The first step ask us to go for this command "
git clone https://github.com/vincentcasseau/hyStrath.git --branch master --single-branch && cd hyStrath/"

but the cloning speed was 10 kb/ps. So i downloaded it as ZIP file and extracted it and pasted in home folder as hyStarth.

Then i invoked "./startOpenFOAM" and changed the working directory to hyStrath and invoked "./install-all.sh 8 > logInstall 2>&1 &" but it showed [2] 6731 and nothing happened. Then i invoked "./install-all.sh" and it compiled the source codes of hystrath. And the loginstall file is nill.

PS : i have used docker for installation of openfoam and hy2foam link has asked to install openfoam through source code. & log.hy2foam shows "/opt/OpenFOAM/OpenFOAM-v1912/bin/tools/RunFunctions: line 228: hy2Foam: command not found"

Last edited by tanmay singhal; April 6, 2020 at 11:41. Reason: i want to mention all the things that i did.
tanmay singhal is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
hy2foam, openfoam

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gmsh installation on terminal help spitfire Main CFD Forum 4 July 27, 2017 16:11
injection problem Mark New FLUENT 0 August 4, 2013 02:30
Problems in compiling paraview in Suse 10.3 platform chiven OpenFOAM Installation 3 December 1, 2009 08:21
Problems Installing OF 1.6 32 bit bucksfan OpenFOAM Installation 19 August 4, 2009 02:36
Installation OF1.5-dev ttdtud OpenFOAM Installation 46 May 5, 2009 03:32


All times are GMT -4. The time now is 01:30.