CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM

command not found issue through an ssh server

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   February 17, 2017, 00:10
Default command not found issue through an ssh server
  #1
New Member
 
Salim
Join Date: Dec 2016
Posts: 22
Rep Power: 2
Salim is on a distinguished road
I am new to open foam and ssh servers.


my problem is I need to run openFoam (simpleFoam simulation) through the university server which is an ssh server .

when I execute the (simpleFoam -help command) it gives me :
command not found


although the open foam 2.3.0 files are in the root of the uni server.





what could be the problem? is it a setup issue?

how can I fix that?





thanks in advance...
Salim is offline   Reply With Quote

Old   February 17, 2017, 03:35
Default
  #2
Senior Member
 
floquation's Avatar
 
Kevin van As
Join Date: Sep 2014
Location: TU Delft, The Netherlands
Posts: 245
Rep Power: 13
floquation will become famous soon enough
Did you source OpenFoam's bashrc file?
Or rather, since this is a cluster, did you load OpenFoam's module?

Code:
module avail

module <<INSERT OPENFOAM NAME FROM ABOVE OUTPUT HERE>>
floquation is offline   Reply With Quote

Old   February 17, 2017, 12:14
Default
  #3
New Member
 
Salim
Join Date: Dec 2016
Posts: 22
Rep Power: 2
Salim is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by floquation View Post
Did you source OpenFoam's bashrc file?
Or rather, since this is a cluster, did you load OpenFoam's module?

Code:
module avail

module <<INSERT OPENFOAM NAME FROM ABOVE OUTPUT HERE>>
it does not work.

the OpenFoam 2.3.0 are already loaded in the cluster, as you see below in the image.

bear in mind that paraview software is working properly in the cluster.

Salim is offline   Reply With Quote

Old   February 19, 2017, 19:08
Default
  #4
New Member
 
Salim
Join Date: Dec 2016
Posts: 22
Rep Power: 2
Salim is on a distinguished road
when I try to excute ( simpleFoam) command through the terminal ,I got the following:

Quote:
simpleFoam: error while loading shared libraries: libmpi.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
still waiting for your help guys !!!
Salim is offline   Reply With Quote

Old   February 20, 2017, 04:17
Default
  #5
Senior Member
 
floquation's Avatar
 
Kevin van As
Join Date: Sep 2014
Location: TU Delft, The Netherlands
Posts: 245
Rep Power: 13
floquation will become famous soon enough
All your figure shows is that OpenFoam is installed on the cluster. It does not show that OpenFoam is loaded.

Show us the output of these commands:

Code:
module avail

echo $FOAM_APPBIN

echo -e ${PATH//:/\\n}

which simpleFoam
floquation is offline   Reply With Quote

Old   February 20, 2017, 04:50
Default
  #6
New Member
 
Salim
Join Date: Dec 2016
Posts: 22
Rep Power: 2
Salim is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by floquation View Post
All your figure shows is that OpenFoam is installed on the cluster. It does not show that OpenFoam is loaded.

Show us the output of these commands:

Code:
module avail

echo $FOAM_APPBIN

echo -e ${PATH//:/\\n}

which simpleFoam



these are the outputs

what could be the issue??
Salim is offline   Reply With Quote

Old   February 20, 2017, 05:20
Default
  #7
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 305
Rep Power: 7
Antimony is on a distinguished road
Hi,

Have you tried to source the bashrc file for OF using the command below?

Code:
source /opt/OpenFOAM/OpenFOAM-2.3.0/etc/bashrc
Cheers,
Antimony
Antimony is offline   Reply With Quote

Old   February 20, 2017, 05:38
Default
  #8
New Member
 
Salim
Join Date: Dec 2016
Posts: 22
Rep Power: 2
Salim is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Antimony View Post
Hi,

Have you tried to source the bashrc file for OF using the command below?

Code:
source /opt/OpenFOAM/OpenFOAM-2.3.0/etc/bashrc
Cheers,
Antimony
yes
and it didn't work
Salim is offline   Reply With Quote

Old   February 20, 2017, 08:26
Default
  #9
Senior Member
 
floquation's Avatar
 
Kevin van As
Join Date: Sep 2014
Location: TU Delft, The Netherlands
Posts: 245
Rep Power: 13
floquation will become famous soon enough
Your output shows two things:

1) OpenFoam is indeed not loaded.
2) OpenFoam is not installed as a module on your cluster.

The latter is no problem, it just means that you have to source OpenFoam's bashrc file - which is exactly what Antimony just asked you to do.

Hence, the only thing we can help you with is with this question:
Quote:
Originally Posted by Salim View Post
yes
and it didn't work
What exactly did you type? And what exactly happened when you did so?
"It didn't work" is so unspecific that we cannot help you.
floquation is offline   Reply With Quote

Old   February 20, 2017, 16:28
Default
  #10
New Member
 
Salim
Join Date: Dec 2016
Posts: 22
Rep Power: 2
Salim is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Antimony View Post
Hi,

Have you tried to source the bashrc file for OF using the command below?

Code:
source /opt/OpenFOAM/OpenFOAM-2.3.0/etc/bashrc
Cheers,
Antimony
Quote:
Originally Posted by floquation View Post
Your output shows two things:

1) OpenFoam is indeed not loaded.
2) OpenFoam is not installed as a module on your cluster.

The latter is no problem, it just means that you have to source OpenFoam's bashrc file - which is exactly what Antimony just asked you to do.

Hence, the only thing we can help you with is with this question:

What exactly did you type? And what exactly happened when you did so?
"It didn't work" is so unspecific that we cannot help you.
when I run simpleFoam

I got the same output in the terminal command:

simpleFoam: error while loading shared libraries: libmpi.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory




I need to make the airfoil model run through the cluster
Salim is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compiling hacFoam (Ubuntu 10.04)(OF2.0.0)(LAMMPS13Jul2010)) Henrik_E OpenFOAM Installation 3 September 29, 2016 16:16
problem during mpi in server: expected Scalar, found on line 0 the word 'nan' muth OpenFOAM Running, Solving & CFD 2 April 10, 2015 05:42
Mac Os x system can't connect to X server when using ssh to access Linux system Ivy Zhou ParaView 2 September 30, 2013 10:21
injection problem Mark New FLUENT 0 August 4, 2013 01:30


All times are GMT -4. The time now is 10:19.