CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Software User Forums > OpenFOAM

Problem in paralel running

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree1Likes
  • 1 Post By einstein_zee

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   March 29, 2018, 14:59
Default Problem in paralel running
  #1
New Member
 
Yasemin Eldayih
Join Date: Mar 2018
Location: Auburn,AL
Posts: 8
Rep Power: 2
elyasmin is on a distinguished road
Hello,

When I run the simulation on my own computer it is slow but working. The problem is that it seems to take 15 days. I usually using cluster and run it in parallel but this time I had the error below. Is anyone know how to solve it?

Best Regards,
Yasemin

Quote:
MPI_ABORT was invoked on rank 22 in communicator MPI_COMM_WORLD
with errorcode 1.

NOTE: invoking MPI_ABORT causes Open MPI to kill all MPI processes.
You may or may not see output from other processes, depending on
exactly when Open MPI kills them.
elyasmin is offline   Reply With Quote

Old   April 4, 2018, 19:04
Default
  #2
Senior Member
 
Lucky Tran
Join Date: Apr 2011
Location: Orlando, FL USA
Posts: 2,767
Rep Power: 35
LuckyTran will become famous soon enoughLuckyTran will become famous soon enough
This is the mpi output which unfortunately doesn't tell you anything about the error. Is there are openfoam output?

When does this error appear? Does OF launch and then does some calculations or does it crash at the start?

Slow is better than not working.
LuckyTran is offline   Reply With Quote

Old   April 5, 2018, 22:19
Default
  #3
New Member
 
Yasemin Eldayih
Join Date: Mar 2018
Location: Auburn,AL
Posts: 8
Rep Power: 2
elyasmin is on a distinguished road
Hi Lucky Tran,

Yes, problem is not in paralel run but in the version diffrences, I guess. Running is better but I need 72 simulation in total may take 3 years to finish all.

Here is the error:

Quote:
FOAM FATAL ERROR:
Unknown function type volRegion

Valid functions are :

6
(
patchProbes
probes
psiReactionThermoMoleFractions
rhoReactionThermoMoleFractions
sets
surfaces
)



From function static Foam::autoPtr<Foam::functionObject> Foam::functionObject::New(const Foam::word&, const Foam::Time&, const Foam::dictionary&)
in file db/functionObjects/functionObject/functionObject.C at line 85.

FOAM exiting

I am using OpenFOAM 4.1 and cluster's is v1606. Do you have any advice?

Thank you in advance,
Yasemin
elyasmin is offline   Reply With Quote

Old   April 6, 2018, 04:15
Default
  #4
Member
 
Hosein Heidarifatasmi
Join Date: Nov 2011
Location: Germany
Posts: 45
Rep Power: 9
einstein_zee is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by elyasmin View Post
Hi Lucky Tran,

Yes, problem is not in paralel run but in the version diffrences, I guess. Running is better but I need 72 simulation in total may take 3 years to finish all.

Here is the error:




I am using OpenFOAM 4.1 and cluster's is v1606. Do you have any advice?

Thank you in advance,
Yasemin
Hey there,

It seems you are using an invalid type in your function object. You may try to turn the function object off and try again. If it runs without any issue, well... you need to correct your function object.
elyasmin likes this.
einstein_zee is offline   Reply With Quote

Old   April 7, 2018, 04:57
Default
  #5
New Member
 
Yasemin Eldayih
Join Date: Mar 2018
Location: Auburn,AL
Posts: 8
Rep Power: 2
elyasmin is on a distinguished road
Hi einstein_zee,

Accually, it is working in my local computer which is Openfoam-4.1 but not in cluster(v1606) that I am using for running in paralel.

Thank you,
Yasemin
elyasmin is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem About Running Fluent In Linux mitra FLUENT 14 February 16, 2016 13:07
Problem running angledDuct tutorial of porousSimpleFoam Anindya1 OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 January 24, 2016 11:02
Non- stop running for a time-dependent heat source problem Asghari_M OpenFOAM Programming & Development 1 May 11, 2015 06:13
Problem while running in Highperformance computing environment Phanipavan STAR-CD 1 September 11, 2013 07:42
problem with running in parallel dhruv OpenFOAM 3 November 25, 2011 06:06


All times are GMT -4. The time now is 03:57.