CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > Visualization & Post-Processing Software > ParaView

[General] Cannot open files with Paraview 5.4.1

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree1Likes
  • 1 Post By srtg9

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old   January 3, 2018, 17:29
Default Cannot open files with Paraview 5.4.1
  #1
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
Rep Power: 0
srtg9 is on a distinguished road
Good afternoon,

I just came across this issue today while using Paraview v5.4.1-RC4. When I begin my application, I select "open" and I am not able to see the window with the directories to open any files. I have searched for hidden windows using window+tab, and also using alt+shift+m. This is truly puzzling to me because I am not aware of any updates to my machine since yesterday.

I have tried restarting my computer, shutting down and powering back up, and uninstalling and reinstalling Paraview, and the problem persists. I do have several versions installed on my machine, and I found this error to occur with both v5.4.1 and v5.4.0, but not with version 4.3.1.

Additional information, I am running Paraview on a Windows10 machine.

I hope this information helps someone guide me in the right direction to fixing this issue. Is there a driver or some other program that needs to be updated or patched?

Thanks in advance.
srtg9 is offline   Reply With Quote

Old   January 4, 2018, 11:46
Default
  #2
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
Rep Power: 0
srtg9 is on a distinguished road
In case any one else runs into this issue, W. Alan Scott helped with a simple solution on the gitlab forum: https://gitlab.kitware.com/paraview/...w/issues/17916

In summary, the solution is to delete the configuration file in the AppData directory. Once I deleted this file, Paraview behaves as it should.

I will now mark this issue as resolved.
NablaDyn likes this.
srtg9 is offline   Reply With Quote

Old   May 29, 2018, 04:45
Default
  #3
Member
 
NablaDyn's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Germany
Posts: 76
Rep Power: 6
NablaDyn is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by srtg9 View Post
In case any one else runs into this issue, W. Alan Scott helped with a simple solution on the gitlab forum: https://gitlab.kitware.com/paraview/...w/issues/17916

In summary, the solution is to delete the configuration file in the AppData directory. Once I deleted this file, Paraview behaves as it should.

I will now mark this issue as resolved.

Thanks, strg9!


A direct link to closer information would be:


https://www.paraview.org/Wiki/ParaView_Settings_Files


So, you simply need to delete the ParaView-related .ini files in the AppData directory...
NablaDyn is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
open file, paraview 5.4.1, windows 10

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenFoam "Permission denied" and "command not found" problems. iyidaniel@yahoo.co.uk OpenFOAM Running, Solving & CFD 11 January 2, 2018 07:47
[OpenFOAM.org] Patches to compile OpenFOAM 2.2 on Mac OS X gschaider OpenFOAM Installation 136 October 10, 2017 18:25
[Other] Adding solvers from DensityBasedTurbo to foam-extend 3.0 Seroga OpenFOAM Community Contributions 9 June 12, 2015 18:18
[swak4Foam] swak4foam building problem GGerber OpenFOAM Community Contributions 54 April 24, 2015 17:02
[swak4Foam] build problem swak4Foam OF 2.2.0 mcathela OpenFOAM Community Contributions 14 April 23, 2013 14:59


All times are GMT -4. The time now is 16:58.